"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2003 m. liepos 25 d., Nr. 7 (44)

PRIEDAI









Iškylavo Berčiūnų pušyne

Šiemet Jonavos Jeronimo Ralio vidurinę mokyklą baigusi Sigita Petrokaitė vedė muzikos pamokas
Jonavos katalikiško jaunimo centro ,,Vartai“ vaikų poilsio stovyklos vyr. vadovė Rasa Rančytė su jaunaisiais iškylautojais

Stovyklautojai savo piešinius iškabindavo
ant vieno namelio sienos

Autoriaus nuotraukos

Dešimt liepos mėnesio dienų Berčiūnų pušyne aidėjo linksmas vaikų juokas.Čia buvo įsikūrusi Jonavos katalikiškojo jaunimo centro ,,Vartai“ surengta vasaros poilsio stovykla. Stovyklavo 66 septynių - keturiolikos metų vaikai. Tarp jų buvo ir atvykusių iš Panevėžio bei Kėdainių kraštų. Mat ankstesniais metais jiems teko poilsiauti kartu su jonaviečiais, atostogaudami taip vieni kitus pamėgo, jog ir šią vasarą pasiprašė į tą pačią stovyklą.
Ne vieną vasarą čia iškylavo Rasa Rančytė. Dabar ji - katalikų teologijos bakalaurė, socialinio darbo magistrė. Dirba tikybos mokytoja ir socialine darbuotoja Jonavoje. Buvo šiųmetės vaikų poilsio stovyklos Berčiūnuose vyr. vadovė. Jonavietė sakė, jog puikios sąlygos iškylauti. Kambariuose gyvena po septynis - dešimt vaikų. Beveik kiekviename namelyje yra įrengti dušai, kriauklės. R. Rančytei talkino septyni vadovai.Tarp jų buvo trys Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijos klierikai. Suguldžius vaikus miegoti, kartu nameliuose nakvoti likdavo ir jų vadovai.
Sigita Petrokaitė stovyklauti į Berčiūnus atvyko šeštą kartą. Mergina šiemet baigė Jonavos Jeronimo Ralio vidurinę mokyklą. Ji - aktyvi Katalikiškojo jaunimo centro ,,Vartai“ veiklos dalyvė. Sigitą traukia humanitariniai mokslai. Studijuoti vokiečių filologiją Vytauto Didžiojo universite svajojanti jonavietė šiemet stovykloje buvo muzikos mokytoja. Ji yra baigusi muzikos mokyklos smuiko klasę, savarankiškai išmoko groti gitara. Stovyklautojams nebūdavo kada nuobodžiauti per S. Petrokaitės muzikos pamokas. Jie mokėsi naujų dainų ir giesmių. Vakarais prie degančio laužo šviesos skambėdavo posmai draugystės tema.
Jaunieji iškylautojai turėjo savo vėliavą. Stovykloje netgi leido savo laikraštėlį. Kiekviena diena būdavo užimta gerais darbais. Geriausiai nupiešti darbeliai būdavo iškabinami ant vieno namelio sienos. Juos įvertinti galėdavo patys stovyklautojai.

Bronius VERTELKA
Berčiūnai, Panevėžio rajonas

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija