"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2003 m. liepos 25 d., Nr. 7 (44)

PRIEDAI









Įvairenybės

Gyvūnai - gydytojai!

Septyniolikmetis italas iš Genujos po nelaimingo atsitikimo keletą mėnesių išbuvo be sąmonės, kol į gyvenimą sugrąžino jo šuns lojimas. Stebuklas? Ne. Specialistai sako: gyvūnų meilė pasižymi gydomuoju poveikiu. Šunys skleidžia ramybę ir saugumo jausmą, padeda išsklaidyti baimes, švelnina depresijos simptomus.
Delfinai padeda vaikams, turintiems Dauno sindromą. Spazminio paralyžiaus kamuojami vaikai, žaisdami su delfinais, išmoksta geriau koordinuoti judesius ir atpalaiduoti įsitempusius raumenis.
Jaukūs gyvūnėliai katės itin padeda psichinių krizių atvejais. Skleisdamos šilumą, jos švelnina vienatvės jausmą ir depresiją. Stresą ramina žiūrėjimas į akvariumą. Žuvys sukelia žmogui jausmą, kad jis yra laukiamas ir reikalingas. Draugiški jaukūs gyvūnėliai jūros kiaulytės stabilizuoja lėtinėmis ligomis sergančiųjų psichiką. Arkliai padeda gydyti tokias sunkias psichikos ligas kaip šizofrenija.

Kalbantys drabužiai!

Jūsų švarkas galės perskaityti elektroninio pašto laiškus. Tas pats švarkas keis savo spalvą į raudoną, jei jums teks stovėti eilėje ir imsite nekantrauti. Švarkas ,,žinos“ jūsų DNR kodą ir viską apie jūsų banko saskaitą. Jei kas nors pavogs tokį ,,švarką“, jis pradės šaukti: ,,Čiupk vagį, čiupk vagį!“. Jis galės nustatyti jūsų dvasinę būseną ir, jei reikės, atliks taškinį masažą, suleis raminamųjų vaistų.
Ateities apdarai patys save valys, galės padidėti ar sumažėti, keisti spalvą ir temperatūrą ir netgi versti tekstus iš užsienio kalbų. Žinoma, tokie stebuklai neprasidės nei šiemet, nei po 10 ar 20 metų.

Parengė Laura KAMINSKAITĖ

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija