"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2003 m. liepos 25 d., Nr. 7 (44)

PRIEDAI









Čekai apdovanojo jaunuosius Lietuvos dailininkus

Čekijos ambasada Vilniuje, Chodkevičių rūmuose, atminimo medaliais ir diplomais apdovanojo jaunuosius lietuvaičius - Tarptautinės vaikų dailės kūrinių parodos “Lidice 2002” laureatus.
Čekijos ambasadorius Petras Voznica įteikė medalius už grafikos darbų kolekciją Vilniaus vaikų ir jaunimo meno mokyklai ir Zarasų moksleivei Auksei Šiaudinytei.
Parodos laureatų diplomais buvo apdovanota 20 Lietuvos moksleivių iš Vilniaus, Kauno, Zarasų, Klaipėdos, Palangos miestų, Kupiškio, Kretingos, Šakių, Kelmės rajonų mokyklų. Iškilmėse dalyvavo Švietimo ir mokslo ministerijos sekretorius Dainius Numgaudis, mokytojai ir moksleivių tėveliai. Koncertavo M. K.Čiurlionio menų gimnazijos jaunieji pianistai.
Tarptautinė vaikų kūrinių paroda “Lidice 2002”, skirta Lidicės apylinkių vaikams, žuvusiems Antrojo pasaulinio karo metais, atminiti, pernai buvo surengta 30-ąjį kartą. Ji vyko Strakonicų pilyje Čekijoje. Jubiliejinėje parodoje dalyvavo jaunieji menininkai iš 70 pasaulio valstybių nuo 4 iki 10 metų ir nuo 11 iki 16 metų amžiaus. Jų darbus vertino kompetentinga komisija. Kadangi 2002-ieji buvo paskelbti Tarptautiniais kalnų metais, vaikai piešė temomis “Įspūdingi mūsų šalies kalnai”, “Kaip gyvena žmonės kalnuose”, “Kas žydi mūsų kalnuose” ir kt.
Šią tradicinę parodą rengia čekų leidykla “Mlada fronta”, Lidicės apylinkės administracija, Čekijos užsienio reikalų ministerija, Čekijos bendradarbiavimo su UNESCO komisija, Kultūros bei Švietimo, jaunimo reikalų ir sporto ministerijos, Čekoslovakijos tarptautinis institutas ir Vidurio Pootavės muziejus - Strakonicų pilis.
Geriausi jaunųjų dailininkų darbai publikuojami kasmet leidžiamame parodos kataloge. Visa parodos ekspozicija, suskirstyta į kelias mažesnės apimties parodas, jau pradėjo kelionę po Čekijos miestus. Su parodos darbais galės susipažinti ir užsienio šalių gyventojai.

Pagal Eltą

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija