"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2003 m. gruodžio 12 d., Nr. 12 (49)

PRIEDAI









Penkios gyvenimo džiaugsmo valandos

Rūta JONUŠKIENĖ

Šventės “Jaunam viskas įmanoma!” iniciatoriai
ir organizatoriai katalikiškos jaunimo organizacijos
“Tikėjimas ir viltis” prezidentė Jūratė Stukaitė,
diakonas Andrius Šukys, Kolegijos Sveikatos
apsaugos ir socialinės rūpybos fakulteto dekanė
Angelė Kaušylienė ir režisierė Nida Treinytė
Autorės nuotrauka

Tarptautinės studentų ir pasaulinės jaunimo dienos proga vienintelė Utenoje veikianti katalikiška jaunimo organizacija ,,Tikėjimas ir meilė“, pasitelkusi būrį puikių pagalbininkų iš moksleivių bei studentų gretų, Utenoje surengė spalvingą šventę ,,Jaunam viskas įmanoma!“ Pasak šventės iniciatoriaus Utenos Kristaus Žengimo į dangų bažnyčios diakono Andriaus Šukio, jauni žmonės, ypač jeigu jie tiki Dievą ir visus darbus dirba su meile, gali kalnus nuversti.

 

Salėje vos tilpo žiūrovai

Jaunimas aktyviai įsitraukė į katalikiškos organizacijos ,,Tikėjimas ir meilė“, ,,Saulės“ gimnazijos, Utenos kolegijos ir Kristaus Žengimo į dangų parapijos organizuotą popietę ,,Jaunam viskas įmanoma!“

Kolegijos salėje netilpo visi, norėję pamatyti spalvingą koncertą, kuriame skambėjo dainos, poezijos posmai, liejosi muzika, buvo vaidinama ir šokama. Renginio režisierė Nida Treinytė iš skirtingų kolektyvų pasirodymų sugebėjo sudėlioti įvairiaspalvę nuotaikų, jausmų ir vaizdų paletę, žiūrovų nuolat papildomą plojimais ir susižavėjimo šūksniais. Renginio globėja Kolegijos Sveikatos priežiūros ir socialinės rūpybos fakulteto dekanė Angelė Kaušylienė džiaugėsi matydama, kad jauni žmonės moka linksmintis, bendrauti, suprasti ir atjausti vieni kitus.

Popietėje dalyvavo ir jaunimą sveikino Panevėžio vyskupijos jaunimo kapelionas kun. Gediminas Jankūnas, perdavęs uteniškiams širdingiausius Panevėžio vyskupo Jono Kaunecko linkėjimus, Seimo narys Algimantas Matulevičius, Šventojo Kazimiero ordino magistras Edmundas Armoška-Venskus.

Koncertas, nutiesęs kelius į žmonių ir Dievo širdis

Kolegijos salėje, kurią dailininkė Mingailė Šmergelienė papuošė saulėgrąžų žiedais ir nuolat besikeičiančiomis vaizdo instaliacijomis, griežė Muzikos mokyklos smuikininkai (vadovė G.Armonaitienė), grojo ,,Saulės“ gimnazijos gitaristai (vad. G.Suminas), dainavo Utenos kultūros centro jaunimo grupė ,,Decima“ (vad. G.Kapčiuvienė), šoko ritminių šokių grupė ,,Tandemus“ (vad. R.Bernotienė), breiko grupė ,,East capital cru“ (vad. A.Kornevas), choreografijos grupė (vad. Z.Binkienė), vaidino ,,Vyturių“ pagrindinės mokyklos ir Utenos regioninio mokymo centro dramos studijos kolektyvas (vad. V.Develienė). Vakarui vadovavę ir atlikėjus pristatę Lina ir Žydrūnas sakė, jog visas koncertas - tai gerų darbų, kuriuos savo širdimis, protu ir rankomis sukūrė jaunimas, virtinė, parodanti kelius į žmonių ir Dievo širdis.

Jaunimo šv. Mišiose - džiaugsmingos giesmės ir dovanos

Po koncerto gausus jaunimo būrys dalyvavo Tarptautinei studentų ir pasaulinei jaunimo dienai paminėti skirtose Jaunimo šv. Mišiose Utenos Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje. Jaunus žmones pasveikino parapijos klebonas kun. Saulius Kalvaitis, o šv.Mišias aukojo Panevėžio vyskupijos jaunimo kapelionas kun. G.Jankūnas ir diakonas A.Šukys. Šv. Mišiose giedojo Muzikos mokyklos senosios muzikos ansamblis ,,Vox animae“ (vad. V.Šeduikienė) ir bažnyčios vaikų ir jaunimo giedotojų grupė (vad. L.Gimbutienė). Sakydamas pamokslą, jaunimo kapelionas G.Jankūnas kvietė jaunimą daryti gerus darbus ne tik rankomis, bet Tikėjimu, Meile ir Viltimi ugdyti širdis, kad jaunystėje atliktais darbais galėtų didžiuotis ir sulaukę brandos.

Po šv. Mišių skambėjo viltingos Dievą šlovinančios giesmės, atliekamos Muzikos mokyklos choro dainininkų, ir visi gavo dovanų po jūros nugludintą kriauklę bei skaidrų stiklo lašelį, priminsiantį sielos šventę. Juk ne po kiekvieno pamokslo bažnyčioje aidi tikinčiųjų plojimai...

Kolegijos salėje jaunimui dainavo Neda Malūnavičiūtė, į Uteną pakviesta Seimo nario A.Matulevičiaus. Šventė, surengta daugelio rėmėjų ir entuziastų dėka, jaunimo širdyse paliko šviesą, kurios užteks ilgam kasdienybės keliui sušildyti.

Utena

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija