„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2006 m. kovo 17 d., Nr. 3 (76)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Ganytojas susitiko su studentais

Prieš trejus metus Šiaulių universitete atsirado Meninio ugdymo ir tikybos specialybė. Studentai rengiami būti tikybos mokytojais ir meninės veiklos vadovais. Šiuo metu čia mokosi dvidešimt devyni pirmo-trečio kurso studentai. Jiems svarbios ne tik įgytos žinios, bet ir dvasinis augimas, bendravimas su dvasiniais vadovais. Vasario 22 dieną studentai susitiko su Šiaulių vyskupu Eugenijumi Bartuliu.

Susitikimas vyko universitete ir truko tiek, kiek trunka viena paskaita, tačiau tai nebuvo panašu į paskaitą ir praturtino kur kas labiau.

Studentai į susitikimą ėjo ne tik pasiklausyti, pabendrauti, bet ir papasakoti apie save, savo veiklą. Pirmo kurso studentai, vadovaujami Šiaulių dramos teatro aktorės Olitos Dautartaitės, parodė meninę kompoziciją, skirtą tėvo Stanislovo atminimui. Kompozicijoje skambėjo R.M.Rilkės eilės, grigališkojo choralo posmeliai, buvo skaitomos Šventojo Rašto ištraukos, žvakės šviesa atskleidė tiek vienuolio, tiek pačių studentų dvasinį pasaulį. Antro kurso studentai tarpusavio vieningumą kūrė giesmėmis. Trečiakursiai skaitė rimtas, susimąstyti verčiančias miniatiūras, kurias keitė linksmi pasakojimai.

Šiaulių vyskupas E.Bartulis studentams kalbėjo apie tai, kas šiandien aktualu visiems, ypač jauniems žmonėms. Tai šių dienų blogio ir nuodėmės problema, gėrio ieškojimas priešiškame pasaulyje, tikros artimo meilės puoselėjimas. „Nieko daugiau šiame pasaulyje nereikia, tik būti šventam“, – sakė vyskupas, cituodamas Šventojo Rašto žodžius. Nuoširdus, patariantis ganytojo žodis, vaizdingi ir nuotaikingi palyginimai kūrė jaukią atmosferą. „Pasaulis yra paprastas, tik mes jį darome sudėtingą. Iš tiesų svarbiausia yra mylėti šalia esantį“, – sakė vyskupas. Studentams ganytojas dovanojo labiausiai jų puoselėjamą turtą - knygas. Buvo perduotas aktualumo neprarandantis popiežiaus Jono Pauliaus II palinkėjimas jaunimui: „Būkite žemės druska ir pasaulio šviesa“.

Susitikimas baigėsi bendra Viešpatį šlovinančia giesme. Studentams, besirengiantiems nešti tikėjimo šviesą, labai svarbus yra toks bendravimas su ganytoju, padėsiantis eiti nelengvu gyvenimo keliu.

Inesė Ratnikaitė

Šiauliai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija