„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2006 m. liepos 14 d., Nr. 7 (80)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Klebono tikslas – stiprinti jaunų šeimų tikėjimą

Pranciškonų vienuolyne
prie Kryžių kalno

Pirmieji įspūdžiai Palendriuose.
Šalia vienuolio – Kvėdarnos klebonas
kun. Julius Meškauskas

Šilalės dekanato Kvėdarnos parapijos klebonas kun. Julius Meškauskas dar nuo seminarijos laikų puoselėjo mintį dvasinį žmonių stiprinimą pradėti nuo jaunų šeimų ir jų vaikų. Pasak šio klebono, jaunos šeimos yra labiausiai paliestos sovietmečiu vyravusio ateizmo ir dėl to nutolusios nuo Bažnyčios ir tikėjimo.

Tam tikslui kunigas išnaudoja įvairias galimybes. Po atlaidų ar kitų Kvėdarnos Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčioje vykstančių iškilmių klebonas kun. J.Meškauskas visuomet suorganizuoja jaunų šeimų ir visų tą dieną bažnyčioje buvusių tikinčiųjų pasibuvimą, pasižmonėjimą šventoriuje arba skverelyje prie šios parapijos senelių globos namų. „Tokioje aplinkoje labiau atsiveria parapijiečių širdys. Ypač jaunų šeimų: išsakomos visos bėdos, netgi sutarimo šeimoje problemos, rūpesčiai ir džiaugsmai. Taip bendraujant ir kunigo žodis, jo patarimas pasiekia norimą tikslą“, - įsitikinęs klebonas.

Pastaruoju metu jis ėmėsi gražios iniciatyvos – organizuoti jaunų šeimų išvykas į šventas vietas. Tad vieną gegužės dieną klebonas kun. J.Meškauskas suorganizavo, tiksliau, padovanojo jaunoms šeimoms ir jų vaikams vienos dienos kelionę į dvi maldingas Lietuvos vietas: Palendrių vienuolyną, esantį Kelmės rajone, ir į visiems gerai žinomą netoli Šiaulių esantį Kryžių kalną. Į šias keliones išsiruošė net 81 žmogus.

Visiems neišdildomą įspūdį paliko Palendrių vienuolynas. Čia keliauninkai susitiko su vienuoliais benediktinais, dalyvavo jų aukojamose šv. Mišiose.

Dar didesnį įspūdį jaunoms šeimoms ir jų vaikams paliko Kryžių kalnas, nes čia buvo pamatyta, kaip mylimas Dievas, Kryžius ir kokios didelės viltys dedamos į tikėjimą Kristumi. Taip pat buvo aplankytas ir šalimais esantis šiuolaikiškos architektūros pranciškonų vienuolynas. Čia irgi buvo susitikta su vienuoliais pranciškonais, pasikalbėta.

Kvėdarnos parapijos jaunos šeimos, su savo atžalomis dalyvavusios šioje maldingoje kelionėje, sakė: „Tai, ką pamatėme šioje išvykoje, padeda suprasti, jog pažinti Dievą, prie Jo artėti daug svarbiau ir už kasdieninę duoną…“

Kvėdarnos klebonas kun. J.Meškauskas ketina ir toliau panašiai vesti jaunas šeimas prie artimesnio bendravimo su vaikais ir Dievu.

Saulius PRANEVIČIUS

Šilalė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija