„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2006 m. lapkričio 10 d., Nr. 11 (84)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Rinkis gyvenimą, rinkis Dievą!

Milda Vitkutė (centre)
su naujais ateitininkais

Taip pavadinta Telšių krašto ateitininkų konferencija spalio 21 dieną Plungėje sukvietė aktyviausius ateitininkus iš visos Žemaitijos. Atvyko 89 ateitininkai iš 23 kuopų ir 16 jų globėjų. Į kasmetinį ateitininkų susibūrimą septynių kuopų atstovai ryžosi atvykti net be savo globėjų, kurie dėl įvairių priežasčių negalėjo palydėti moksleivių. Pradėdamas konferenciją Telšių krašto ateitininkų valdybos pirmininkas Paulius Auryla pabrėžė: „Jei Dievas pirmoje vietoje, tai visa kita – savo vietoje“.

Lietuvos ateitininkų federacijos pirmininkas Vygantas Malinauskas kreipė visų žvilgsnį, kaip tapti veiksmingais Kristaus liudytojais. Kuo gyveni, tai ir tampa vertinga. Jaunas žmogus, ypač ateitininkas, turėtų tapti dovana pasauliui, Bažnyčiai. Kaip ateitininkai galėtų būti dovana? Tikėjimas turi tapti gyvenimu – kai visa, ką darai, kyla iš tikėjimo, o ne iš noro pasipelnyti. Kuo ateitininkija gali tapti aktuali? Nuo pradžių pradžios ateitininkų vadų uždavinys – kiekvienam žmogui padėti tapti visaverte, tikra asmenybe, išlavinta dvasia, protu, kūnu, visapusiškai išsilavinusiu, subrendusiu kataliku. Būtų bergždžias laiko leidimas, jei kitiems iš to nebūtų jokios naudos. Ateitininkai turi tapti dovana Lietuvai, kitiems žmonėms. Ką jie gali padaryti, kad mokykla, parapija taptų geresnės? Ateitininkai šiuo atveju – kaip talentas (plg. Mt 25, 14-30). „Nuo mūsų priklauso, ar tą talentą užkasime, ar jis taps dovana Lietuvai“, – sakė V.Malinauskas.

Milda Vitkutė iš Moksleivių ateitininkų sąjungos centro valdybos žadino norą suvokti, kodėl mes elgiamės vienaip ar kitaip, kodėl mes renkamės viena ar kita.

Šv. Mišiose, kun. D.Žukausko pamokyti būti stipriausiais – kas rytą darančiais kryžiaus ženklą, ateitininkų įžodį davė 13 naujų organizacijos narių. Pasisotinę per agapę, grupelėse svarstėme aktualiausius klausimus. Padarytos išvados, pasiryžimai. Išrinkome naująją Telšių krašto ateitininkų valdybą, kuriai dabar priklauso Paulius Auryla (Viekšniai), Jurgita Raudytė (Telšiai), Jurgita Sinkevičiūtė (Klaipėda), Audronė Bučinskaitė (Šilutė), Jurgita Paulauskaitė (Židikai).

Dar gyva viltis patiems išlikti savimi ir liudyti Kristų visam pasauliui. Dieve, duok, kad būtume žemės druska. Nekalčiausioji Švč. Mergele Marija, prašome Tavo globos, kad visuose savo darbuose būtume išmintingi, kantrūs ir vieningi, kad savo sprendimuose ieškotume ne savęs, bet Dievo valios, trokšdami visuomet būti geri įrankiai Dievo rankose.

Jurgita PAULAUSKAITĖ,
Ukrinų ateitininkų kuopos globėja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija