„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2006 m. lapkričio 10 d., Nr. 11 (84)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Turiningas dviračių žygis

„Šilo“ vidurinės mokyklos
mokiniai su Pašilės Šv. Barboros
bažnyčios klebonu
kun. Kazimieru Gražuliu

Neseniai Ukmergės „Šilo“ vidurinės mokyklos trečių-penktų klasių mokiniai drauge su tikybos mokytoja buvo dviračių žygyje. Jie buvo nuvykę į Pašilės Šv. Barboros bažnyčią, susitiko su šios parapijos klebonu kun. Kazimieru Gražuliu. Mokinukai apžiūrėjo šventoriuje naujai pastatytą kryžių, bažnyčią. Kunigas vaikams papasakojo apie šventą krikščionių bažnyčios vietą – altorių, šv. Mišių auką, Kristaus kančių kelio stotis, paveikslus. Mokiniai susidomėję klausėsi pasakojimo apie šios bažnyčios globėją – šv. Barborą.

Manoma, kad šventoji gyveno I amžiuje Mažojoje Azijoje. Žinių apie jos gyvenimą nedaug. Barbora laikoma turtuolio Dioskuro dukra. Tėvas, norėdamas apsaugoti dukrą nuo gerbėjų, pastatė bokštą ir ją ten įkurdino. Barbora slapta apsikrikštijo ir davė skaistybės įžadus. Tėvas apie jos tikėjimą sužinojo, kai Barbora paaiškino, kam liepusi iškirsti bokšte trečią langą – trys langai simbolizuoja Tėvą, Sūnų ir šv. Dvasią. Sužinojęs apie dukters naująjį tikėjimą, tėvas užsirūstino ir perdavė ją romėnų valdžiai. Barbora tikėjimo neišsižadėjo, todėl buvo kankinama ir nukirsdinta tėvo kardu. Už tai Dioskurą staiga nutrenkęs žaibas.

Mokiniai buvo pakviesti į kleboniją, pavaišinti arbata. Čia jie papasakojo apie save, savo svajones, nuoširdžiai pabendravo su klebonu.

Jolita ŽURAUSKIENĖ

Ukmergė

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija