„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2007 m. birželio 8 d., Nr. 6 (91)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Padėka mamai ir Marijai

Festivalį atidarė lopšelio-darželio
„Rokutis“ vaikai giesmele
„Dievas stato namus“

Koncertuoja lopšelio-darželio
„Vaikystė“ auklėtiniai

Kiekvieną pavasarį, kada saulės spinduliai sušildo žemę ir ji pasipuošia žiedais, mūsų širdys, kupinos meilės ir dėkingumo, palinksta Mamos link... Tai pirmas gegužės sekmadienis – Motinos diena, o visas gegužės mėnuo skirtas bendrystei su Marija, kuri yra mūsų visų dangiškoji Motina.

Balandžio 27 dieną Rokų Šv. Antano parapijos koplyčioje atverstas festivalio „Dėkoju mamai ir Marijai“ pirmasis puslapis, kurį savo buvimu paženklino 82 vaikučiai kartu su pedagogais ir tėveliais iš 13 Kauno miesto ir Kauno rajono ikimokyklinių įstaigų. Tai renginys iš projekto „Dangiškoji Motina“, skirto artėjančiam Dievo Motinos Marijos apsireiškimo Šiluvoje 400 metų jubiliejui.

Festivalio sumanytoja – Kauno lopšelio-darželio „Rokutis“ direktorės pavaduotoja ugdymui Julija Bakūnaitė. Susirinkusius dalyvius šiltai sutiko parapijos klebonas kun. Virginijus Gražulevičius. Festivalyje nuskambėjo daug gražių giesmių ir nuotaikingų dainų. Renginio komisija, kuriai priklausė Kauno miesto vicemeras Kazimieras Kuzminskas, kun. V.Gražulevičius, lopšelio-darželio „Šnekutis“ muzikos pedagogė ir Kauno miesto muzikų draugijos koordinatorė F.Grybauskienė, M.Petrausko muzikos mokyklos pedagogė I.Andriuščenkienė, lopšelio-darželio „Rokutis“ direktorė R.Stanislovaitienė ir kt., išrinko giesmelę „O Marija mylima“ (autorius nežinomas), kurią ateinančiais metais pasiūlys pagiedoti kartu visiems festivalio dalyviams. Giesmę atliko lopšelio-darželio „Vėrinėlis“ auklėtinės, paruoštos muzikos pedagogės V.Viknienės.

Festivalio pabaigoje muzikinį sveikinimą visiems dalyviams dovanojo M.Petrausko muzikos mokyklos auklėtinės, vadovaujamos mokytojų I.Andriuščenkienės ir L.Jančiuvienės, o padėkas pedagogams už vaikų dvasinį tobulinimą įteikė miesto vicemeras K.Kuzminskas. Šventė pasibaigė „Rokučio“ kieme, kur vaikučius nudžiugino rėmėjų – Lietuvių katalikų religinės šalpos (JAV) ir verslininko P.Bužinsko padovanoti angeliukai ir mėlyni bei balti (tradicinių Mergelės Marijos apdaro spalvų) balionai. Juos, savo širdelėse sukūrę maldelę dangaus Mamai Marijai, vaikai paleido į dangų.

Rengėjai džiaugėsi aktyviu ir nuoširdžiu vaikų, pedagogų ir tėvelių dalyvavimu ir tikisi, kad festivalis taps tradiciniu renginiu.

Joana TARASEVIČIENĖ,
lopšelio-darželio „Rokutis“ muzikos pedagogė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija