„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2007 m. liepos 13 d., Nr. 7 (92)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Stovyklautojai užplūdo Zyplius

Gintarė MARTINAITIENĖ

Entuziastingai nusiteikę
stovyklautojai
ne tik klauso šv. Mišių,
skaito Šventojo Rašto
skaitinius ir gieda, bet
ir sportuoja, piešia, vaidina

Zyplių dvare įsikūrė Šventos šeimos seserų vienuolijos katalikiška stovykla. Stovykloje dalyvaujantys 25 vaikai džiaugiasi prasmingai leidžiamu laiku bei ramia Zyplių aplinka. Katalikiškas stovyklas Šventos šeimos seserų vienuolija organizuoja kasmet. Šiais metais organizatoriai nutarė apsigyventi Zypliuose. Pasak organizatorių, juos sužavėjo rami Zyplių aplinka bei aristokratiškas ir daugelio pamėgtas dvaras.

Sesuo Klara pasakojo, kad tokio pobūdžio stovyklos organizuojamos norint užbaigti metų darbus. Visus metus seserys dirba su šeimomis ir jose augančiais vaikais, o vasarą planuoja kitokio pobūdžio veiklą. Šių metų stovyklos tema „Dieve, ieškau Tavojo veido“. Tačiau vaikai ne tik meldžiasi, išklauso šv. Mišias, skaito skaitinius, gieda, bet ir sportuoja, jiems organizuojamos dramos pratybos. Merginos mokosi verti karoliukus, pinti draugystės apyrankes. Vakare rengiami bendri vakarai prie laužo, o dienomis užsiėmimai vyksta grupėmis.

25 vaikams iš Vilkaviškio ir Marijampolės vadovauja devyni vadovai – dvi Šventos šeimos seserų vienuolijos seserys ir septyni jaunimo atstovai, kurie noriai bendradarbiauja su vienuolėmis. Entuziastingai nusiteikę ir patys vaikai, kai kurie jau nuo metų pradžios laukia vasaros ir planuoja laiką praleisti stovykloje.

Neseniai dvare stovyklavo ir apie 30 šakiečių bei lukšiečių. Parapijos namų organizuota stovykla susilaukė ne ką mažesnio vaikų dėmesio. Jie, kaip ir dabartiniai stovyklautojai, buvo užimti įvairiausia veikla, vyko pokalbiai religine tematika.

Zypliai, Šakių rajonas

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija