„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2008 m. kovo 14 d., Nr. 3 (100)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Skamba šlovinimo giesmės

Pranciškus Žukauskas

Svečiai iš Telšių vyskupijos
jaunimo centro ir Šilalės
parapijos su referente
Rita Dirgėlaite (kairėje)
ir kunigais Rimantu Gudlinkiu
bei Stasiu Toleikiu

Gražios ir prasmingos iniciatyvos ėmėsi Telšių vyskupijos jaunimo centras, vadovaujamas kunigo kanauninko Rimanto Gudlinkio. Būrelis jaunų žmonių, gebančių gražiai giedoti, susibūrė į vadinamąją Telšių vyskupijos Jaunimo centro šlovinimo giesme grupę. Jai vadovauja Ernesta Dargužienė, kuri padedant šio Jaunimo centro referentei Ritai Dirgėlaitei, paruošia su jaunimo grupe charizmatinių giesmių repertuarą, pritaikydami jį atskirų liturginių metų laikotarpiams.

Šiuo metu Telšių vyskupijos Jaunimo centro šlovinimo giesme grupė lanko vyskupijos parapijas, susitinka su vietos jaunimu ir drauge šlovina Dievą giesmėmis, skirtomis Gavėniai. Kartu su šia grupe vyksta ir pats Jaunimo centro vadovas kunigas kan. R. Gudlinkis, referentė R. Dirgėlaitė. Pirmoji tokia išvyka buvo į Ventą, antroji – į Šilalės parapiją.

Vasario 17-osios sekmadienio rytines šv. Mišias, skirtas jaunimui, Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje aukojo svečias kunigas kan. R. Gudlinkis, kuris savo homilijoje dalinosi mintimis apie Gavėnios prasmę. Šv. Mišių metu giedojo Jaunimo centro šlovinimo grupė.

Po šv. Mišių svečiai ir gausus Šilalės parapijos jaunimo būrys pasuko į Šilalės klebono dekano kun. Stasio Toleikio iniciatyva renovuotus Šilalės parapijos namus. Tuo pačiu buvo pasigrožėta ką tik prie šių namų pastatytu didingu koplytstulpiu.

Erdviuose ir šiltuose Šilalės parapijos namuose Telšių jaunimas giedojo Dievą šlovinančias giesmes. Prie jų prisijungė ir Šilalės parapijos jaunimas.

Telšiškiai, savo gražiomis ir darniomis giesmėmis pradžiuginę ventiškius ir šilališkius, toliau tęs savo keliones po Telšių vyskupijos parapijas.

Šilalė

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija