„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2008 m. gegužės 16 d., Nr. 5 (102)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Ateitininkų įžodžio šventė

Regina Saulėnienė,

Alytaus Šv. Pauliaus kuopos globėja

Segami ateitininko ženkleliai

Balandžio 19 dieną Marijampolės Šv. Vincento Pauliečio bažnyčios šventoriuje susirinko gražus būrys ateitininkų – jaunučių ir moksleivių. Prie devyniolikos Marijampolės vietovės ateitininkų iš Palaimintojo Jurgio Matulaičio, Saulėtekio ir Žvaigždutės kuopų prisijungė ir dvi ateitininkės iš Alytaus Šv. Pauliaus kuopos.

 Kartu su jaunučiais ir moksleiviais gyventi šūkio „Visa atnaujinti Kristuje!“ dvasia pasižadėjo ir dvi globėjos: Rasa Pudžemienė iš Marijampolės Palaimintojo Jurgio Matulaičio bei Regina Saulėnienė iš Alytaus Šv. Pauliaus kuopų.

 Iškilmingas ateitininkų įžodžio šv. Mišias aukojo Šv. Vincento Pauliečio parapijos klebonas mons. Juozas Pečiukonis. Įžodžio ceremonijai vadovavęs kun. Marius Rudzinskas homilijos metu ateitininkams trumpai priminė šios organizacijos atsikūrimo istoriją bei drąsino naujus narius ryžtingai gyventi jos idealais, siekiant visa atnaujinti Kristuje.

 Prieš bendruomeninę maldą Marijampolės vietovės ateitininkų valdybos pirmininkė Aušra Adomavičiūtė perskaitė įžodžio egzamino, vykusio balandžio 9 dieną, protokolo išrašą, pakviesdama kiekvieną kandidatą vardu. Tai priminė, kad esame pašauktieji. Jėzus Kristus ir mums sako: „Ne jūs mane išsirinkote, bet aš jus išsirinkau ir paskyriau, kad eitumėte, duotumėte vaisių ir jūsų vaisiai išliktų“ (Jn 15, 16).

Labai jaudinomės, kai ištikimybės ženklan priklaupę bučiavome istorinę 1928 metų Marijampolės ateitininkų rajono vėliavą, o Lietuvos moksleivių ateitininkų sąjungos pirmininkė Vita Baltušytė bei šios sąjungos sekretorius Benas Pilipauskas įsegė ateitininko ženklelius ir perjuosė juostelėmis. Ant altoriaus sudėję pasiryžimus ir prašymus, dėkojome Dievui už Tėvynę, Bažnyčią, ateitininkiją ir ateitį, už atsinaujinimą.

Po Eucharistijos susirinkome netoliese esančioje salėje. Sveikinimo žodį tarė svečiai, padovanodami kiekvienam įžodininkui naujausią „Ateities“ žurnalą. Džiaugėmės nuoširdžiai parengta programa. Visos kuopos parodė savo kūrybiškumą, dainomis, eilėraščiais, žaidimais bei vaidinimais pristatydamos kiekvieną ateitininkų principą. Šventė baigėsi agape, kurios metu ir vaišinomės, ir šnekučiavomės apie tai, kad smagu priklausyti bendraminčių būriui.

Marijampolė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija