„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2008 m. rugsėjo 19 d., Nr.9 (106)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Keliaudami po Lietuvą mes irgi džiaugėmės vasara…

Ernesta Stirbytė

Don Bosko ateitininkų kuopos globėja

Tauragės Švč. Trejybės parapijos vaikai
kelionės po Lietuvą metu su dekanu
klebonu kun. Alvydu Bridikiu
ir Lietuvos ambasadoriumi
Didžiojoje Britanijoje Vygaudu Ušacku

Tauragės Don Bosko moksleivių ateitininkų kuopa prie Tauragės Švč. Trejybės parapijos vykdydama vaikų socializacijos programos projektą ,,Lietuva – šalis mana“ skatino vaikų ir jaunimo socializaciją, ugdė jų kultūrinę, pažintinę bei pilietinę brandą.  Puoselėdami vaikų dvasines ir socialines vertybes norėjome padovanoti jiems nors kelias vasaros akimirkas, kurios ilgam išliktų jų atmintyje, suteikdamos daugiau šviesos ir noro siekti užsibrėžtų tikslų, kurti geresnį pasaulį, o kartu kiekvienam sudarytų galimybes plėtoti savo gebėjimus. Sakoma, kad tik pažinęs savo kraštą esi turtingas. Net 30 jaunuolių keliavo po Lietuvos vietoves, aplankė nemažai mūsų krašto muziejų, istorinių vietovių.

Tauragės dekano kun. Alvydo Bridikio palaiminti jaunuoliai pradėjo kelionę, kurios maršrutas tęsėsi iš Tauragės per Rumšiškes į Vilnių, Trakus, Druskininkus, Liškiavą ir Vilkaviškį. Vos per keletą dienų aplankytas Rumšiškių liaudies buities muziejus, susipažinta su sostinės istorija ir jos nepakartojamais statiniais, architektūriniais ansambliais, bažnyčiomis, Genocido aukų muziejuje sužinota apie mūsų tautos skaudų ir tragišką XX amžiaus istorijos laikotarpį – nepriklausomybės praradimą, brutalias sovietų valdžios represijas, pasiaukojamą ir atkaklią kovą dėl nepriklausomybės atgavimo, apsilankyta Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarijoje, Trakų istorijos muziejuje... Neužmiršti ir Druskininkai. Pažintis su Druskininkais prasidėjo nuo sovietinių skulptūrų muziejaus Grūto parke, paskui Švč. Mergelės Marijos Škaplierinės bažnyčia ir M. K. Čiurlionio memorialinis muziejus. Po pietų ekskursija garlaiviu iš Druskininkų Nemunu į Liškiavą. Ir iš tikrųjų, neįmanoma nusakyti žodžiais, ką šios kelionės metu patyrė jaunuoliai – apie jų išgyvenimus kalba jų švytinčios ir laimingos akys... Tokiose trumpose išvykose jaunimas mokosi kurti gražesnį pasaulį ne tik sau, bet ir šalia esančiam...

Bet tai dar ne pabaiga. Tauragės ateitininkai vyko į vienos dienos kelionę maršrutu Tauragė-Šiluva-Kryžių kalnas-Šiauliai-Tauragė.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija