„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2008 m. rugsėjo 19 d., Nr.9 (106)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Pilna įspūdžių ,,Atgaivos“ stovykla

Neringa Astrauskaitė,

Rugilė Tarasevičiūtė

Jaunieji Igliaukos parapijiečiai
Kryžių kalne

Šią vasarą dvi dešimtys aktyviausių ir šauniausių jaunųjų Igliaukos Šv. Kazimiero parapijos parapijiečių turėjo galimybę dalyvauti Pal. Jurgio Matulaičio atlaidų vaikų dienoje Marijampolėje. Vaikai ne tik vaikštinėjo arkivyskupo pramintais takais jo tėviškėje Lūginėje, bet ir žaidė, vaidino, giedojo, šoko, o paskutinėmis rugpjūčio dienomis susitiko su Bagotosios Šv. Antano Paduviečio parapijos klebonu kun. Juozu Fakėjavu ir jo šaunia komanda: Vita, Valda, Kamile, Rimu ir mokytoja Asta. Stovykla prasidėjo šv. Mišiomis Igliaukos bažnyčioje, kurias kunigas Juozas aukojo už čia susirinkusių vaikų ir mokytojų gyvenimus. Vėliau visi sugužėjo į Igliaukos A. Matučio vidurinę mokyklą, čia mokėsi giesmių, šokių ir žaidimų bei vadovaujami šauniosios miškininkės Valdos gaminosi papuošalus.

Kitą dieną vaikai išsiruošė kelionėn į Kudirkos Naumiestį. Čia sustojo prie daktaro V. Kudirkos paminklo, aplankė jo kapą ir su nuostaba gėrėjosi savamokslio skulptoriaus P. Sederavičiaus arkliais, kurie savo dydžiu pralenkia net namą. Keturnaujienoje  aplankė Švč. Mergelės Marijos Apsireiškimo koplyčią, susitiko ir mielai bendravo su Marijos apsireiškimo liudininke Aneliuke. Grįždami Marijampolės kino teatre žiūrėjo filmą apie princą Kaspijaną.

Kitą rytą stovyklautojams teko keltis dar anksčiau, nes laukė ilga kelionė į Kryžių kalną. Vaikai negalėjo atsistebėti kryžių gausa ir įvairove, kiekvienas norėjo palikti ir savo kryželį.

Kelionė į namus tęsėsi per Tytuvėnus ir Šiluvą. Tytuvėnuose igliaukiečiai aplankė didingą vienuolyną, o Šiluvoje prašė Dievo Motinos Marijos užtarimo ir sveikatos namiškiams, dėkojo už įspūdingą kelionę ir puikiai praleistą laiką.

Igliauka, Marijampolės rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija