„XXI amžiaus“ priedas jaunimui, 2016 m. birželio 3 d., Nr.6 (199)

PRIEDAI

žvilgsniai

pro vita

Horizontai

Sidabrinė gija

Kristus ir pasaulis

Atodangos

Abipus Nemuno

Mokinių ekskursija į savo parapijos bažnyčią

Mokyklos-darželio „Obelėlė“
antrokai su mokytoja Gene
Sereikiene ir Šv. Jurgio bažnyčios
klebonu kun. Artūru Stanevičiumi

Mokyklos-darželio „Obelėlė“
antrokai prie Šv. Jurgio bažnyčios

Baigiantis mokslo metams Kėdainių rajono mokyklos-darželio „Obelėlė“ antrokai su klasės mokytoja Laima Lukoševičiene ir tikybos mokytoja, šių eilučių autore, išsiruošė į Kėdainių Šv. Jurgio bažnyčią. Mokyklos-darželio direktorė Renata Zigmantavičienė piligrimams palinkėjo geros kelionės. Prieš išvykdami sukalbėjo maldelę Angelui sargui, kad sektųsi keliauti pėsčiomis. Pakelėse žydėjo kaštonai, kvepėjo darželių bei šlaitų gėlės. Vaikams pasakojau apie atsinaujinusią bažnyčios aplinką, siūliau atkreipti dėmesį į kai kurias bažnyčios vidaus detales. Kviečiau įsižiūrėti į didįjį bažnyčios altorių, kuriame esantis paveikslas vaizduoja Švč. Trejybę.

Įžengę į bažnyčios šventorių mokiniai pastebėjo prikaltą prie bažnyčios sienos iš metalinių raidžių nukaldintą užrašą, kurį garsiai perskaitė: „Kėdainių Šv. Jurgio bažnyčia“. Užrašas atsirado šiemet. Šventoriuje vaikai pastebėjo naujus suoliukus. Pavaikščiojo po šventorių, apžiūrinėjo ten stovinčius kryžius, perskaitė užrašus ant jų, suklaupė maldelei prie šventoriaus Švč. Mergelės Marijos statulos.

Atėję į bažnyčią mokiniai pagarbiai priklaupė prieš didįjį altorių. Čia mus pasitiko šios bažnyčios klebonas kun. Artūras Stanevičius. Pirmiausia vienas mokinys paklausė, ką reiškia altoriaus paveiksle pavaizduota paukštė. Mokiniams tos dienos piligriminės kelionės pamoka buvo išties įdomi. Jie sužinojo, kur yra altorius ir altorėliai, krikštykla, sakykla ir klausykla, tabernakulis ir kas pavaizduota didžiajame altoriuje. Kilome naujais metaliniais laiptais į bažnyčios bibliotekėlę, kur rudenį vaikams vyks katechezės pamokėlės.

Antrokai turėjo daug klausimų klebonui kunigui Artūrui. Jis mielai atsakė į visus klausimus. Kelionėje praalkusius mokinius jis pavaišino UAB „Laumetris“ dovanotais sausainukais ir paaiškino, kad bažnyčios užrašą, suoliukus, laiptus, šviestuvą bažnyčiai padarė gerosios UAB „Laumetris“ darbininkų rankos, o bibliotekėlę suremontavo Kėdainių profesinio rengimo centras. Išeidami iš bažnyčios mokiniai susipažino su čia eksponuojama fotografijų paroda „Akimirkų būsenos“, nusifotografavo atminimui ir, nuoširdžiai padėkoję klebonui už įdomų bendravimą, supažindinimą su bažnyčia, kupini įspūdžių grįžo į mokyklą. Čia juos sutiko pirmokai. Jie irgi pareiškė norą aplankyti parapijos bažnyčią.

Genė Sereikienė,
tikybos mokytoja

Kėdainiai

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija