Atnaujintas 2003 m. vasario 28 d.
Nr.17
(1121)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Krikščionybė ir pasaulis
Katalikų bendruomenėse
Mums rašo
Rinka
Aktualijos
Nuomonės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

V.Adamkus pripažino vienuolių nuopelnus skleidžiant europines vertybes

Iš kairės: Lietuvos pranciškonų provincijolas kun. Sigitas Benediktas Jurčys, Lietuvos ir Latvijos jėzuitų provincijolas kun. Antanas Saulaitis, prezidentas Valdas Adamkus,
pranciškonų vienuoliai - brolis Arūnas Peškaitis, kun. Astijus Kungys, kun. Julius Sasnauskas

Gedimino Žilinsko (ELTA) nuotrauka

Lietuvos Respublikos prezidentas Valdas Adamkus vasario 20 dieną priėmė jėzuitų ir pranciškonų vienuolijų atstovus. Susitikime su šalies vadovu dalyvavo Lietuvos ir Latvijos jėzuitų provincijolas kun. Antanas Saulaitis, SJ, Lietuvos pranciškonų provincijolas kun. Sigitas Benediktas Jurčys, OFM, pranciškonų vienuoliai - kun. Astijus Kungys, kun. Julius Sasnauskas ir brolis Arūnas Peškaitis.
Šalies vadovas sakė labai vertinąs aktyviai Lietuvoje veikiančias jėzuitų ir pranciškonų vienuolijas. Šalies vadovo nuomone, jėzuitų ir pranciškonų indėlis skleidžiant jaunimui europines vertybes yra labai svarus.
Susitikimo dalyviai aptarė visuomenėje vykstančius procesus, kalbėjo apie tolesnio pilietinio visuomenės ugdymo būtinybę.
Prezidentas V. Adamkus įteikė Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžių Jėzaus draugijos Lietuvos ir Latvijos provincijos provincijolui kun. A. Saulaičiui už nuopelnus Lietuvai.

Pagal Eltą

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija