Atnaujintas 2005 balandžio 22 d.
Nr.31
(1332)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Dėkokime Dievui už naująjį Popiežių

Kai per popiežiaus Jono Pauliaus II laidotuves kardinolas Jozefas Ratcingeris, vadovaudamas šv. Mišioms ir sakydamas homiliją, kalbėjo apie mylimą Šventąjį Tėvą, kuris žiūri į mus pro Viešpaties namų langą ir visus laimina, kas galėjo pagalvoti, kad, maloningajam Viešpačiui veikiant ir Jonui Pauliui II danguje malda užtariant, greitu laiku nauju Kristaus vietininku bus išrinktas būtent šis pagrindinis šv. Mišių celebrantas?

Dievas išklausė savo didžios katalikų kaimenės maldas ir (per kardinolų sprendimą) padovanojo mums popiežių Benediktą XVI, vieną ištikimiausių bei artimiausių pirmtako Popiežiaus bičiulių bei vieną žymiausių katalikų teologų, parašiusį net apie 70 knygų, plačiai žinomą pasaulyje.

Šį sekmadienį, minėdami Gyvybės dieną ir ypač melsdamiesi už negimusios gyvybės, tai yra dar nepajėgiančių saulės šviesą išvysti negimusių kūdikėlių išsaugojimą, nuoširdžiai pasimelskime ir už naująjį Šventąjį Tėvą – Benediktą XVI, linkėdami jam tų gyvojo vandens gaivinančių dieviškosios meilės srovių, kurios taip gausiai sruveno iš jo bendražygio, neužmirštamo Jono Pauliaus II širdies.

Kun. Vytenis VAŠKELIS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija