Atnaujintas 2005 rugpjūčio 26 d.
Nr.63
(1364)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Kai kurių krikščionių demokratų mintys apie Lietuvos ateitį

Kodėl sakau kai kurių? Todėl, kad šiuo metu žmonės nesupranta, kiek Lietuvoje yra krikščionių politinių grupuočių. Viena jų – LKDP (Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partija). Tai yra tie, kurie 2001-aisiais nesusijungė su K.Bobelio KDS ir tik 2003 metais buvo juridiškai pripažinti. Be jų, yra G.Vagnoriaus įkurta Krikščionių konservatorių socialinė sąjunga, V.Stundžio vadovaujami Lietuvos krikščionys demokratai, Tėvynės sąjungos Krikščioniškųjų demokratų frakcija. Taigi šiuo metu yra keturios įvairaus dydžio krikščioniškosios grupės. Pagal kai kuriuos požymius, gali atsirasti ir penkta grupė. Tačiau yra viltis, kad kai kurios iš šių grupių susijungs. Gal tada Lietuvos žmonėms krikščionys demokratai taps patrauklesni? Kaip vienas iš jų, t.y. LKDP narys, norėčiau pareikšti samprotavimus apie tai, kas šiuo metu yra svarbiausia Lietuvai. Mūsų grupė mano, kad politinė, moralinė padėtis Lietuvoje yra nepakenčiama. Mes, LKDP nariai, esame tikintys. Todėl mums svarbiausia sąlyga – kad būtų vykdomi Dešimt Dievo įsakymų. Jei žmonės jų nepažeidinės, tai kitų įstatymų nereikės. Ko reikia Lietuvai šiuo metu:

1. Valstybė turi turėti pagrindą – teisingą teisėtvarką. Jei teisėtvarka (teismai, prokuratūra, policija) nebus normalūs, tvarkos valstybėje nebus. Neišgelbės mūsų nei ES, nei užsienio kapitalai.

2. Valstybės pastatas – tvirta, dora šeima. Demografinių problemų neišspręs nei gėjai, nei lesbietės ar sutartinės santuokos.

3. Švietimas. Tai lyg pastato stogas. Mokyklą šiandien reikia prikelti. Tai galima padaryti tik prikėlus daugelį mokytojų: reikia, kad jie taptų patriotai. Padorios spaudos labai mažai. Televizijos laidos tvirkina ir žaloja jaunimą ir suaugusiuosius.

Antanas JAKŠYS,
Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos
Marijampolės skyriaus pirmininkas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija