Atnaujintas 2007 kovo 23 d.
Nr.23
(1520)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai

Brangiausia yra tikėjimas

Žmogus gyvena taip, kaip jis supranta gyvenimo prasmę. Daugelis žmonių net nekelia sau tokio klausimo. Jie dirba, augina vaikus, linksminasi… Net ir sekmadieniais, kai Viešpats kviečia į savo puotą – šv. Mišias, jie dirba, pramogauja arba vartosi lovose. Kai žmogus nemato gyvenimo prasmės, vartoja narkotikus, net žudosi. Į Sibirą ištremti žmonės, kad ir kokias baisias kančias teko iškentėti, nesižudė. Juos palaikė tvirtas tikėjimas Dievu.

Šiandien žmonės pasimetę. Ieškodami dvasingumo įsitraukia į įvairias sektas. Jeigu žmogus nežino krikščionybės tiesų, jis lengvai susižavi primityvia sektų veikla. Neturintis tikėjimo žmogus ne visada teisingai elgiasi įvairiose gyvenimo aplinkybėse. Pavyzdžiui, vyras palieka žmoną, žmona, atsirevanšuodama vyrui, skuba susirasti bet kokį arba net išardo kitą šeimą ir t.t. Už blogį niekada nereikia atsakyti blogiu.

Jūrės miestelyje mane žavi dvi moterys: Džiuljeta Šopienė ir Genovaitė Lukoševičienė. Dž.Šopienė kiekvieną dieną važinėja į Kauną dirbti. Atrodo, jau ir nuovargis būtų, bet kiekvieną sekmadienį dalyvauja šv.Mišiose Kazlų Rūdoje, net gieda bažnyčios chore, be to, kaip piligrimė keletą kartų per metus vyksta į Šiluvą ir Žemaičių Kalvariją. Tai jau didelis pasiaukojimas. O gydytoja G.Lukoševičienė yra tikros artimo meilės pavyzdys. Ji lanko, gydo ligonius ir neima pinigų. Kaip puikiai šios moterys supranta gyvenimo tikslą. Juk tikėjimas be gerų darbų yra savęs apgaudinėjimas. Aš esu labai laiminga, dažnai dėkoju Dievui, kad tvirtai tikiu. Be tikėjimo nežinau, kaip ištverčiau ligą, kančias ir kitas gyvenime ištikusias nelaimes.Tvirtai tikintis žmogus niekada neišduos šeimos ir Tėvynės. Viską gyvenime iš žmogaus galima atimti: turtą, gerą vardą, sveikatą net gyvybę, tik vieno iš jo negalima atimti – teisės į amžinąjį gyvenimą. Todėl branginkime ir gerbkime iš tėvų ir senelių paveldėtą tikėjimą.

Gražina NARBUTIENĖ

Jūrė, Marijampolės apskritis

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija