Atnaujintas 2008 birželio 4 d.
Nr. 42
(1635)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Kauniečių sėkmė Slovakijoje

Kauno Vytauto Didžiojo bažnyčios
kamerinis choras „Cantate Domino"
meno vadovas Rolandas Daugėla)
džiaugiasi apdovanojimu Namestove
(Slovakija)

Gegužės 16-18 dienomis Kauno Svč. Mergelės Marijos Ėmimo į dngų (Vytauto Didžiojo) bažnyčios kamerinis choras „Can-tate Domino", vadovaujamas Rolando Daugėlos, dalyvavo XVIII Tarptautiniame sakralinės muzikos chorų konkurse Namestovo mieste (Slovakija). Aštuoni chorai iš septynių Europos šalių - Čekijos, Lietuvos, Ukrainos, Slovėnijos, Švedijos, Vengrijos ir du chorai iš Lenkijos -varžėsi dėl geriausio festivalio choro vardo.

Lietuvaičių laukė didelis, dar nepatirtas išbandymas, - per vieną dieną suderinti, sustyguoti ir maksimaliai kokybiškai parengti konkursinę programą. Koncertinių pasirodymų, įvairių renginių gausa, o svarbiausia - pasiruošimas pirmą kartą Lietuvoje statomai italų kompozitoriaus Daniele Ricci roko operai „Prisikėlęs" to padaryti Kaune neleido. Didžiulė choro ir jo vadovo konkursinė patirtis, susiklausymas, puikūs tarpusavio santykiai ir pagarba muzikai leido paskutinę dieną prieš festivalį suderinti sudėtingų partitūrų skambesį ir įtaigiai atlikti jų gilų turinį. Komisija ir jos pirmininkas dr. Milan Kolena įvertino lietuvių puikų pasirodymą ir apdovanojo sidabro diplomu ir pakvietė dalyvauti laureatų koncerte. Geriausiu choru pripažintas „Discantus Vocal Ensemble" iš Budapešto (vad. Peter Meszaros), aukso diplomai įteikti Stokholmo muzikos gimnazijos jaunimo chorui (vad. Mikael Wedar) bei chorui iš Slovėnijos Novo Mesto (vad. Jožica Prus). Apdovanoti buvo ir kiti kolektyvai: Ukrainos nacionalinio universiteto mišrus choras „Dnipro" iš Kijevo, „Partichora Ensemble" bei Jaunimo choras „Carduelis" iš Lenkijos.

Po konkurso chorai koncertavo aplinkiniuose miestuose, plaukė laivu, apžiūrėjo istorines įžymybes.

Trumpam ištrūkę iš kasdienės rutinos gniaužtų Kauno Vytauto Didžiojo bažnyčios kamerinio choro „Cantate Domino" dainininkai ir jo vadovas Rolandas Daugėla grįžo namo žvalūs, kūrybingi, puikios darbingos nuotaikos. Tai padėjo puikiai pasirodyti įtaigios, sakralios ir nūdieniškai tikroviškos roko operos „Prisikėlęs" premjeroje, kurios klausėsi per 6 tūkstančius klausytojų.

XXI

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija