Atnaujintas 2008 rugsėjo 12 d.
Nr. 69
(1662)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Jaunimo šventė Šiluvoje

Jaunieji piligrimai Šiluvoje

Žaiginio jaunimas atvyko
su kryžiumi, vėliavomis, pasipuošęs
tautiniais rūbais
Kazimiero DOBKEVIČIAUS nuotraukos

Rugsėjo 6-ąją iš Raseinių į Šiluvą pėsčiomis išėjo 500 jaunųjų Lietuvos piligrimų, savo žygį skyrusių Švč. M. Marijos apsireiškimo jubiliejui. Iš Kauno, Vilniaus (beje, iš ryto, prisimindami popiežių Joną Paulių II, vilniečiai dar keliavo per sostinės šventoves), Žemaitijos, kitų Lietuvos vietų į Raseinius susirinkę moksleiviai, studentai, jaunuoliai, šiemet priėmusieji Sutvirtinimo sakramentą, seserys vienuolės, klierikai, keletas kunigų pavakare, po šv. Mišių Švč. Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje, palaiminti ir padrąsinti Kauno arkivyskupijos augziliaro vyskupo Jono Ivanausko, iki miesto pakraštyje pastatyto naujojo kryžiaus palydėti ganytojo ir Raseinių dekanato dekano kun. Juozo Kaknevičiaus, vicedekano, parapijos klebono kun. Vytauto Paukščio, išsirengė į penkias valandas trukusią kelionę.

Šis jaunų žmonių (amžius nuo 15 iki 30 metų) maldos ir evangelizavimo žygis pratęsė šimtmečiais gyvą, pasirengimo Jubiliejui metu ypač gausią, jaunimo piligrimystės į Šiluvą tradiciją. Visos kelionės valandos buvo prasmingas Viešpačiui skirtas laikas, paskatinęs įdėmesniu žvilgsniu pažvelgti į penkis aktualius ir nesunkiai jauno žmogaus gyvenime atpažįstamus klausimus: draugystės, pinigų, populiarumo ir mados, lytiškumo, nevilties temas ir pasvarstyti jas tikėjimo akimis. Šios temos, kaip savotiški jaunimo piligriminio kelio ženklai, buvo svarstomi klausantis Šventojo Rašto, apmąstant čia pat pateikiamus jo komentarus, išsakant gyvų liudijimų, dalyvaujant savo sąžinės patikrinime, drauge meldžiantis Rožinio slėpinius ar giedant su Kauno Šv. Vincento Pauliečio (Petrašiūnų) ir Kauno Šv. Antano Paduviečio parapijų jaunimo grupėmis. Eisenai vadovavo diak. Vincas Kudirka ir ses. Evelina Lavrinovičiūtė, MSV.

Po trumpo atokvėpio Dubysos slėnyje, jau vakarėjant, piligrimų kolona tikrąja prasme tapo kelio į Marijos apsireiškimo palaimintą žemę šviesuliais: jaunimo kolona Šiluvą pasiekė su degančiais fakelais ir žvakėmis ir tikriausiai ne mažiau liepsnojančiomis jaunomis širdimis. Šiluvoje vysk. J. Ivanausko džiaugsmingai sutikti piligrimai dalyvavo Sutaikinimo pamaldose.

Ištvermingajam jaunimui netrūko jėgų iki vidurnakčio drauge linksmintis mokyklos stadione prie laužo, klausytis ir šiltai paploti  Kauno arkivyskupijos Jaunimo centro direktoriui kun. Kastyčiui Šulčiui, pradžiuginusiam savo muzikine kūryba, grupei Benas ir Quest, pasigėrėti ugnies šou.

Sekmadienį, rugsėjo 7-ąją, šie jaunuoliai ir dar kiti, tądien prie jų prisijungę, mokyklos stadione dalyvavo bendroje rytmečio maldoje, kurią melstis su šokio elementais pakvietė Gyvenimo ir tikėjimo instituto darbuotojai, evangelizacinėje programoje šlovinę Viešpatį drauge su Kaišiadorių vyskupijos bei Petrašiūnų jaunimu. Visi klausėsi ses. Faustos Palaimaitės, SF, mokymo, prisiminė žygio temas, čia pat suvaidintas jaunųjų pantomimos atlikėjų.

Pagal Kauno arkivyskupijos spaudos tarnybos informaciją

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija