Atnaujintas 2008 m. spalio 10 d.
Nr. 77
(1670)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai

Rinkimai – piktžolių ravėjimo metas

Kas ketverius metus būna viena diena, kai mūsų balsas yra reikšmingas – tai rinkimų į Seimą diena. Vėliau galime valdžią kritikuoti, ja piktintis ar kaip nors kitaip reikšti savo nepasitenkinimą – viskas veltui. Nes po rinkimų, kaip sakoma, šunys loja – karavanas važiuoja. Bet kaip atskirti grūdus nuo pelų? Į visus esminius gyvenimo klausimus atsakymus randame Evangelijoje: „Geras medis negali duoti blogų vaisių, o blogas medis – gerų vaisių“. Kiekvieną žmogų charakterizuoja jo gyvenimo būdas, pasirinkti draugui ir nuveikti darbai.

Jau devyniolikti metai kaip Lietuva yra laisva demokratinė valstybė. Turėjome galimybę gyventi doroje ir teisingoje valstybėje. Deja, šiandien pasaulyje pirmaujame ne pagal gėrio, o pagal blogio rodiklius. Tauta, nuo amžių garsėjusi dora, darbštumu ir sąžiningumu, išsigimė. Susimąstykime – ar geru keliu einame, ar gerus vedlius išsirinkome? Indų patarlė sako, kad vieni žmonės gimsta akli akimis, kiti akli širdimi. Tik aklas protu ir širdimi žmogus nemato Dievo buvimo, Jo darbų didingumo, Jo begalinės meilės, globos ir gailestingumo žmonėmis. Netikintis žmogus yra aklas širdimi. Evangelijoje aiškiai pasakyta: „Jei aklas ves aklą, abu įkris į duobę“. Jau pirmajame Atkuriamajame Seime dauguma deputatų buvo netikintys, todėl jie nepajėgė atsikratyti savo ambicijų, aukotis dėl Lietuvos, nes tėvynės ir artimo meilė be Dievo meilės nėra tobula ir pilna. Be aukos dvasios greit sugriuvo Sąjūdžio iškeltų deputatų vienybė ir nutrūko laisvos, klestinčios valstybės kūryba. Į kitus Seimus buvo išrinkti pažadukai, žadėję visko duoti, bet sugebėję tik sau pasiimti. O jeigu būtume nesusivilioję netikrais pranašais, rinkę idealistus, jei būtume įsiklausę į Evangelijos žodžius: „Visų pirma ieškokite Dievo karalystės ir Jo teisybės, o visa kita bus jums pridėta“.

Grįžkime prie savo tėvų tikėjimo ir papročių, nes peržvelgę pasaulio tautų istoriją įsitikinsime, kad bedieviškos valdžios tautoms buvo pragaištingos.

Vytautas PUPLAUSKAS,
Nepriklausomybės akto signataras

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija