Atnaujintas 2009 m. vasario 20 d.
Nr. 15
(1707)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Įšventinti septyni kunigai

Klierikas Jonas Naujokaitis

Įšventinti kunigai (iš kairės):
Fransišek Jusiel, Rimas Kalmatavičius,
Kęstutis Palikša, Nerijus Grigaliūnas,
Renald Kučko, Andžėjus Ryšardas Jasinskas
ir Darius Marcinkevičius su vyskupu Juozu
Tunaičiu ir kardinolu Audriu Juozu Bačkiu
Vilniaus Šv. Stanislovo ir Šv. Vladislovo
Arkikatedros Bazilikos Šv. Kazimiero
koplyčioje

Vasario 7 dieną, praėjus dviem dienoms po Vilniaus Šv. Stanislovo ir Šv. Vladislovo Arkikatedros Bazilikos 20 metų atšventinimo minėjimo, joje buvo įšventinti septyni kunigai: Fransišek Jusiel, Nerijus Grigaliūnas, Andžėjus Ryšardas Jasinskas, Rimas Kalmatavičius, Renald Kučko, Kęstutis Palikša ir Darius Marcinkevičius.

Iškilmingoms šv. Mišioms vadovavo Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis, koncelebravo Vilniaus arkivyskupo augziliaras ir generalvikaras vyskupas Juozas Tunaitis, Lietuvos Vyskupų Konferencijos generalinis sekretoriaus mons. Gintaras Grušas, kancleris kun. Robertas Šalaševičius, Vilniaus Šv. Juozapo seminarijos rektorius kun. Žydrūnas Vabuolas, taip pat apie 70 kunigų. Arkikatedroje meldėsi neopresbiterių tėveliai, giminės, artimieji, seminarijos bendruomenė, seselės vienuolės, gausus būrys tikinčiųjų.

Iškilmingų šv. Mišių homilijoje kardinolas džiaugėsi, galėdamas įšventinti naujuosius kunigus Arkikatedroje, šiemet švenčiančioje savo atšventinimo jubiliejų. Buvo prisiminta, kad jau nuo to meto, kai ši šventovė vėl atiteko teisėtiems jos savininkams, įšventinta per 90 kunigų. Ganytojas kalbėjo ir apie prisiimamas pareigas – Eucharistijos šventimą, tarnystę tikintiesiems, Dievo Tautos Liturginių Valandų maldą ir daugelį kitų, kurios yra labai svarbios sielų ganytojui. Būsimieji kunigai buvo kviečiami nuoširdžiai atlikti šias pareigas, liudyti Dievo gailestingumą žmonėms, su kuriais susitiks savo tarnystės vietose.

Šv. Mišios tradiciškai baigėsi Šv. Kazimiero koplyčioje, čia visi suklupo trumpai maldai prie Karalaičio palaikų, prašydami naujiesiems kunigams ištvermės, užtarimo ir globos.

Klieriko Edgaro Vegio nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija