2010 m. lapkričio 26 d.
Nr. 86
(1871)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai

Konferencija apie rožinį

Saločių šv. Juozapo parapijos bažnyčioje vykusioje konferencijoje, skirtoje Rožinio Švč. Mergelei Marijai, dalyvavo Gyvojo rožinio maldininkai iš visų Pasvalio parapijų. Konferencija prasidėjo bendra malda. Po Gyvojo rožinio maldos adoracijos tyloje apmąstėme prisikėlusį Jėzų, pasiliekantį su mumis sakramentiniuose ženkluose. Šv. Mišių aukai vadovavo Panevėžio vyskupo vikaras pastoracijai kun. teol. dr. Gediminas Jankūnas. Dievo žodis kvietė nuoširdžiai maldai ir ne tik patirti reikalingas malones, bet ir Dievo gailestingumą. Aukojime dalyvavo jaunieji Gyvojo rožinio nariai iš Kyburių Švč. Mergelės Marijos Angeliškosios parapijos.

Po šv. Mišių buvo pristatyta Saločių, Kyburių, Smilgių parapijų šventųjų paveikslų paroda ir Saločių vidurinės mokyklos mokinių darbelių paroda (parodą organizavo mokytojos Inga Jasiūkėnienė, Janina Šatienė, Adolfina Žitkevičienė). Parodai buvo pristatyti 10 didelių ir 6 maži Marijos paveikslai, viena Marijos statulėlė ir didelis stendas nuotraukų, kuriose užfiksuotos akimirkos iš Pasvaliečių kaimo Gyvojo rožinio narių gegužinių pamaldų. Pristatytų paveikslų istorijos – kasdieniškos, paprastos, bet dvasingos. Jie liudija mūsų tėvų, senelių, prosenelių pasitikėjimą Marija. Vieni jų byloja apie savo vaikams, sau pačiam išmelstą sveikatą, kiti – tai padėka už suteiktą dvasinę stiprybę, ramybę, santarvę šeimoje, giminėje.

Kun. dr. G. Jankūnas perskaitė pranešimą apie Marijos kulto plitimą pasaulyje ir Lietuvoje. Pranešimą paįvairino pavyzdžiais iš piligrimų Marijos globos kelionėje į Šventąją Žemę, lietuvių patirtas malones užtariant Marijai sovietmečio metu ir dabartiniu laikotarpiu.

Po pranešimo kun. Eimantas Novikas visus pakvietė į agapę parapijos salėje. Pasibuvimą baigėme malda ir palinkėjimu susitikti Gyvojo rožinio renginiuose.

Vlada Čirvinskienė,
Pasvalio dekanato Gyvojo rožinio vadovė

Saločiai, Pasvalio rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija