2014 m. sausio 31 d.    
Nr. 5
(2076)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Vilniaus zanavykų bendrijai – 25-eri

VILNIUS. Sausio 18 d. Mokytojų namuose paminėta Vilniaus zanavykų bendrijos 25 metų veiklos sukaktis. Šventiniame renginyje dalyvavo ir grupė Šakių rajono žmonių: savivaldybės meras Juozas Bertašius, mero pavaduotoja Rima Rauktienė, Kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Augenija Kasparevičienė, rajono savivaldybės administracijos darbuotojai, pedagogai, seniūnai, verslo atstovai.

Ilgametis bendrijos vadovas, kultūros istorikas Albinas Vaičiūnas prisiminė, kad 1989 m. sausio 13 d. buvo įkurtas zanavykų klubas, išrinkta jo taryba. Veikla buvo pagrįsta kultūriniais renginiais, kurie nenutrūko visą ketvirtį amžiaus, Vilniaus šakiškiai parengė ir išleido daug knygų. 2012 metų vasarį Vilniaus šakiškių bendriją papildė jaunos jėgos – valdybos pirmininku išrinktas sintautiškis Kęstutis Vaičiūnas. Vilniaus šakiškiai niekada neliko nuošalyje nuo gimtojo krašto reikalų. Pernai rudenį Šakių „Žiburio“ gimnazijoje įvyko kongresas „Zanavykų sąšauka“, sukvietęs visų kraštų zanavykus spręsti svarbius klausimus: nedarbą, emigraciją.

Šventinį renginį vedęs kraštietis, Seimo narys Arvydas Vidžiūnas linkėjo visiems pasibūti paprastai, be jokių įsipareigojimų. „Kaip smagu, kad yra draugija, kur galima susirinkti, pasikalbėti. Galima čia atsinešti savo darbus, mintis. O juk visa tai kilę iš mūsų tėviškės – ir paupiai, ir lakštingalų trelės, ir šieno kvapas. Iš to susideda ir Vilnius“, – kalbėjo A. Vidžiūnas. Gausiai susirinkusius renginio dalyvius sveikino Seimo narė O. Valiukevičiūtė, Vilniaus meras A. Zuokas, Šakių rajono savivaldybės valdžios atstovai,  Vilniuje įsikūrusios rokiškėnų, žemaičių bendrijos. Muzikinius kūrinius kraštiečiams skyrė operos solistas Danielius Sadauskas, studentė Modesta Domeikaitė.

Šakių rajono savivaldybės informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija