2014 m. sausio 31 d.    
Nr. 5
(2076)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai
2010 metai
2011 metai
2012 metai
2013 metai
2014 metai

Rašytojui Vladui Braziūnui – Bernardo Brazdžionio premija

Bernardo Brazdžionio vardo literatūros premija, kurios dydis 10 tūkst. Lt, šiemet atiteks rašytojui Vladui Braziūnui už eilėraščių knygą „Fontes amoris“. Premija bus iškilmingai įteikta poeto Bernardo Brazdžionio gimimo dieną – 2014 metų vasario 2-ąją. Lietuvos rašytojų sąjungos nario, rašytojo Vlado Braziūno sukurtas naujas kūrinys „Fontes amoris“ (eilėraščiai) ir pateiktas originalus požiūris lietuvybės išsaugojimo tema buvo teigiamai įvertintas komisijos, sudarytos iš trijų Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus tarybos narių ir dviejų savivaldybės atstovų. Eilėraščių knygoje „Fontes amoris“ ryški archajiška lietuvybės tema, meilė Tėvynei, kalbai, moteriai, lietuvybės ir kalbos puoselėjimas.

„Nugalėtojo darbus ir kūrybą tikrai vertinu. Tai – nusipelnęs žmogus. Tačiau ateityje reikėtų labiau atsižvelgti į žmones, susijusius su Kaunu, kurie čia studijavo, mokėsi ar gyveno. Tai būtų žmonių, kurių šaknys susijusios su Kaunu, pagerbimas“, – teigė Kauno miesto tarybos narė Ona Rudgalvienė.

Iki šiol B. Brazdžionio premija buvo skiriama lietuvybės, gimtosios kalbos, pilietiškumo tradicijas tęsiančiam Lietuvos autoriui už naują pastarųjų dvejų metų aukšto profesinio lygio grožinės literatūros ar literatūrologijos knygą. Nuo kitų metų premija bus teikiama išskirtinai Kauną garsinantiems kūrėjams. B. Brazdžionio literatūros premija Kauno miesto savivaldybės tarybos sprendimu praėjusiais metais skirta rašytojai Aldonai Ruseckaitei už knygą „Šešėlis JMM“ (meniniai ir biografiniai Maironio gyvenimo etiudai). 2011 metais premija atiteko rašytojui Petrui Palilioniui už knygą „Tautos šauklio aidai“.

Redakcijos prierašas. Artimiausiu metu „XXI amžiuje“ spausdinsime interviu su V. Braziūnu, kuris yra ne tik Bernardo Brazdžionio literatūros premijos laureatas, bet tapo ir Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatu.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija