"XXI amžiaus" priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2004 m. gegužės 12 d., Nr. 9 (78)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Europos Parlamento darbuotojai
agitavo dalyvauti rinkimuose
į Europos Parlamentą

Kauno mieste viešėjo Europos Parlamento Generalinio sekretoriato darbuotojai. Jie Savivaldybės Didžiojoje salėje surengė informacinę kampaniją, kuri vykdoma rengiantis Europos Parlamento rinkimams. Europos Parlamento darbuotojai iš Ispanijos, Suomijos, Italijos, Olandijos, Liuksemburgo, Airijos, Švedijos bei Lietuvos pristatė Europos Parlamentą, jo funkcijas bei galias, kodėl yra svarbu dalyvauti rinkimuose ir pan. Susitikime su Europarlamento darbuotojais dalyvavo Kauno miesto mero pirmasis pavaduotojas Kazys Starkevičius, mero pavaduotojas Erikas Tamašauskas, Tarybos nariai, Savivaldybės administracijos atstovai ir miesto gyventojai.

Pasak Europos Parlamento Informacijos biuro Lietuvoje vadovės pavaduotojos Daivos Jakaitės, birželį įvyksiantys rinkimai į Europos Parlamentą yra labai svarbus įvykis, nes pirmą kartą rinkimai į jį suvienys net 25 šalių žmones, o dešimčiai naujų valstybių tai bus pirmieji rinkimai.

Dešimt EP darbuotojų, viešinčių Lietuvoje, apsilankys Lietuvos miestuose ir kaimuose, dalyvaus susitikimuose su visuomene, pristatys Europos Parlamentą. Ši komanda keliauja EP rinkimų simbolika paženklintu mikroautobusu.

Po trumpų pranešimų apie Europarlamentą, jo galias ir funkcijas, susirinkusieji galėjo svečiams iš Briuselio užduoti klausimus. Kauniečius domino mokesčių sistemos politika - ar ji bus vienoda visose ES narėse, ar ne. Taip pat buvo klausiama apie Europos Parlamento kovą su korupcija, apie egzistuojančias profsąjungas Europarlamento administracijoje ir t.t.

Susitikimo pabaigoje Kauno miesto Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo skyriaus vedėjas Saulius Lukošius bei Plėtros programų valdymo skyriaus vedėjas Vygintas Grinis svečiams perskaitė pranešimus apie Kauno miestą, jo plėtrą bei investicinę aplinką.

Mindaugas Šivickas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija