"XXI amžiaus" priedas apie Lietuvą ir pasaulį
2005 m. gegužės 11 d., Nr. 9 (102)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Reikalinga dvasinė revoliucija

Prezidentas Valdas Adamkus
sveikinasi su Sąjūdžio
iniciatyvinės grupės nariais.
Tomo Černiševo
(ELTA) nuotrauka

Lietuvai reikalinga dvasinė revoliucija, kuri galėtų išjudinti visuomenę. Tai susitikime su Lietuvos Sąjūdžio iniciatyvinės grupės nariais sakė prezidentas Valdas Adamkus. Tuo tarpu kai kurie buvę Sąjūdžio steigėjai pripažįsta, jog ir jie dabar tėra „sergančios visuomenės“ dalis, kita dalis – jau praradusieji buvusį aštrumą ir konkretumą. Susitikime su Prezidentu buvo kalbėta apie šalies vadovo metiniame pranešime keltas problemas – pilietinės ir politinės brandos stoką, socialinio teisingumo ir solidarumo problemas.

V.Adamkus paragino Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narius, kurie prieš 17 metų savo veikla patvirtino esą neabejingi valstybės reikalams, aktyviau reikšti savo nuomonę, įsitraukti į valstybės gyvenimą. „Galbūt su iniciatyvinės grupės nariais mes rasime tą svertą, kuris privers žmones dar kartą susimąstyti, pabusti ir pakilti“, – sakė šalies vadovas.

Tuo tarpu Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys režisierius Arūnas Žebriūnas teigė pastebįs neigiamų pokyčių ir tarp pačių buvusių Sąjūdžio steigėjų. „Netekome to aštrumo ir konkretumo, kurį mes turėjome tuo pačiu svarbiausiu Lietuvai laiku“, – sakė A. Žebriūnas. Jis teigė pasigendąs daugiau ryžto ir drąsos.

Susitikimas su Prezidentu vyko pačių Sąjūdžio iniciatyvinės grupės klubo narių iniciatyva.

Pagal Eltą

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija