"XXI amžiaus" priedas apie gyvybės apsaugą, 2003 m. rugpjūčio 22 d., Nr. 8 (33)

PRIEDAI









Kai gėdos baimė baisesnė už Dievo rūstybę

Neseniai televizijos laidoje „Prašau žodžio“ buvo kalbama apie cheminį abortų darymą, kuriam pritarė ten esančios medikės ir Seimo narys. Girdi, tai labai gera priemonė, sauganti merginas nuo Vienuolio „Paskenduolės“ veikėjos Veronikos likimo, nuo moters pažeminimo, gėdos. Nenori, kad gimtų kūdikis, išgėrei tabletę ir, priklausomai nuo gemalo dydžio, iškris jisai gabalais. Kaip viskas paprasta, patogu! Mėgaukis seksu iki valiai: cheminis abortas apsaugo nuo gėdos, atveria visas duris paleistuvystei.
Esu skaitęs, kad nėra pasaulyje žmogaus, kuris ko nors nebijotų. Gali nebijoti Dievo, įstatymų, sąžinės, tiesos, bet visi bijo gėdos. O cheminis abortas panaikina gėdos baimę – nereikės eiti pas gydytoją, žemintis, gėdytis dėl savo elgesio, nedoro gyvenimo, nusikaltimo. Gal ir kitoms moterims tai priimtina? Galės vyrus seksualiomis šypsenomis, nuogais pilvais, užpakaliais, krūtimis gundyti, linksmai gyventi, o kad tauta išsigimsta, miršta – tegu po manęs nors ir tvanas, svarbu, dabar man gerai, malonu gyventi.
Dėl šitokios pažiūros į abortus, ypač į cheminius, darosi baisu. Kad galėtum mėgautis seksu (nors lytinis potraukis duotas ne pasimėgavimui, bet gyvybei pratęsti, o kas to nepaiso, baudžiamas skaudžiomis ligomis), ko tik nedaroma. Kokia mūsų ateitis? Tauta bus ligota, debili, amorali, prasigėrusi, turėsime išnykti. Nėra Dievo, nėra gėdos, sąžinės, yra hedonizmas, pavojus plisti įvairioms baisioms ligoms ir išnykti homo sapiens – protingam žmogui. Ar galima leisti, kad taip atsitiktų?
Įteisinus įstatymu cheminį abortą, bevertė lieka gyvybė. Su pradėtu kūdikiu bus galima elgtis kaip su nereikalingu daiktu, kurį galima bet kada išmesti, ir nebūsi kaltas, niekas nesužinos, kad taip pasielgei. Tačiau tai baisu, nes ne tik grimztame į sekso liūną, palaidą, amoralų gyvenimą, nusikaltimus, bet ir į tautos išnykimą. Ką pasakys mūsų ainiai, jeigu jų bus, apie mus? Manau, už tai neatleis, jausdamiesi gyvenime nevisaverčiai, debilūs, nykstantys. Todėl šitokio nusikaltimo nereikia leisti, jei norime išlikti.

Juozas JASIONIS
Panevėžio rajonas

© 2003"XXI amžius"


Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija