"XXI amžiaus" priedas apie gyvybės apsaugą, 2003 m. rugpjūčio 22 d., Nr. 8 (33)

PRIEDAI









Singapūre sėkmingai atskirtos Siamo dvynės

Siamo dvynės iš Irano Ladan ir Laleh laiko Pietų Korėjos Siamo dvynukes Min Sa Rang ir Dži Hje. Kairėje - vaikų tėvas Minas Seungdžūnas, mama Džeon Jun Kiong ir senelė (dešinėje)

Atskirtos Pietų Korėjos Siamo dvynukės

EPA-ELTA nuotraukos

Praėjus dviem savaitėms po iraniečių Siamo dvynių Ladan ir Lale mirties, Singapūro “Raffles” klinikos gydytojai antradienį atliko sėkmingą sesučių iš Pietų Korėjos atskyrimo operaciją. Medikų duomenimis, keturių mėnesių mergytės jaučiasi gerai. Kūdikiai buvo suaugę apatinėmis nugaros dalimis. Atskyrimo operacija truko valandą ir 40 minučių.
Operacijoje, be kitų, dalyvavo Singapūro neurochirurgas Keitas Go. Jis vadovavo nesėkme pasibaigusiai 29 metų iraniečių seserų atskyrimo operacijai. Galvomis suaugusios Ladan ir Lale mirė po smegenų atskyrimo netekusios daug kraujo.
Gydytojai sesučių Min Sa Rang ir Dži Hje šansus išgyventi operaciją vertino 85 proc. Neatskyrus šių Siamo dvynių, jos nebūtų galėjusios stovėti ir sėdėti.
Per pirmąsias 72 valandas po operacijos mergaitės karščiavo, tačiau vėliau nė vienai nebereikėjo vaistų nuo karščiavimo ar antibiotikų. Intensyviai mergaitės buvo gydomos penkias dienas.
Mergaitės iš ligoninės namo turėtų išvykti per artimiausias savaites. Mergyčių tėvai iš Pietų Korėjos į Singapūrą atvyko praėjusį mėnesį, padedami vienos krikščioniškos grupės. Dvynių tėvynėje vyksta aukų rinkimo akcija operacijos išlaidoms padengti. Operacijos kaštai - 25 tūkst. eurų.
“Mes tokie laimingi. Tai stebuklas”, - džiaugėsi mergaičių motina, 31 metų Džeon Jun Kiong, išvydusi, kad į įprastinės priežiūros palatą dvynukės buvo įvežtos skirtingose lovose.
Dubens srityje suaugę dvyniai sudaro tik 6 proc. visų Siamo dvynių. Galvomis suaugę - tik 2 proc. Siamo dvyniai gimsta kartą iš 150-200 tūkst. gimimų.

Pagal dpa, Reuters,
ITAR-TASS-ELTA

© 2003"XXI amžius"


Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija