"XXI amžiaus" priedas apie gyvybės apsaugą, 2003 m. rugpjūčio 22 d., Nr. 8 (33)

PRIEDAI









Greitosios pagalbos darbuotojas prisipažino žudęs pacientus

Buvusiam Lenkijos Lodzės greitosios medicinos pagalbos stoties sanitarui šio miesto prokuratūra pateikė kaltinimą nužudžius du žmones. Jis buvo suimtas trims mėnesiams. Suimtasis prisipažino esąs kaltas. Jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos.
Kaip papasakojo žurnalistams prokuratūros atstovai, suimtajam iš viso pateikti penki kaltinimai - dėl dviejų nužudymų, mėginimo nužudyti, mažiausiai 30 tūkstančių zlotų kyšio paėmimo mainais už informaciją apie mirusius pacientus bei receptų klastojimo. Buvusio sanitaro suėmimas susijęs su nuo praėjusių metų atliekamu skandalo Lodzės greitosios medicinos pagalbos stotyje tyrimu. Įtariama, kad jos darbuotojai ne tik pardavinėjo laidojimo paslaugų firmoms informaciją apie mirusius pacientus, bet ir numarindavo juos. Iki šiol kaltinimai pateikti 42 žmonėms - greitosios medicinos pagalbos stoties medikams ir laidojimo paslaugų firmų savininkams bei darbuotojams.
Pasak prokuratūros, šioje byloje nukentėjusiųjų skaičius gali siekti 20 tūkstančių. Tai - mirusių pacientų šeimų nariai. Bylą sudaro jau daugiau kaip tūkstantis tomų. Prokuratūra norėtų, kad jos nagrinėjimas prasidėtų šių metų antrojoje pusėje.
2002 metų sausį laikraštis “Gazeta Wyborcza” ir Lodzės radijas pranešė, jog šio Lenkijos miesto greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai pardavinėjo informaciją apie mirusius pacientus. Esama įkalčių, kad kai kurie ligoniai buvo numarinami didelėmis pavulono - raumenis atpalaiduojančio vaisto - dozėmis.

© 2003"XXI amžius"


Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija