„XXI amžiaus“ priedas apie gyvybės apsaugą Nr.6 (55)

2005-iųjų birželio 10 d.


PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos


 

Absurdo invazija

Petras KATINAS

Gėjai ir lesbietės jau stumia
į neviltį daugelį normalios
seksualinės orientacijos
Europos žmonių
EPA-ELTA nuotrauka

Dėl referendumo pritariant ES Konstitucijai pralaimėjimo itin džiūgavo Europos homoseksualai, ypač Olandijoje. Prieš balsavusiųjų netradicinės seksualinės orientacijos šaukliai gąsdino, kad naujoji ES Konstitucija gali apkarpyti jų „teises“, nors šiame Konstitucijos projekte nieko apie tai nesakoma. Viskas vyksta priešingai. Gėjai ir lesbietės jau stumia į neviltį daugelį normalios seksualinės orientacijos Europos žmonių. Ir ne tik į moralinę, bet ir į teisinę neviltį. Štai Švedijoje nuo 2003 m. birželio 1-osios įsigaliojo įstatymas „Apie diskriminaciją“, gėjai ir lesbietės pasijuto vos ne padėties viešpačiai ir jų akiplėšiškumas peržengė visas ribas. O tą akiplėšiškumą skatina pirmiausia teisėsaugos ir teisėtvarkos sergėtojai. Dar prieš jam įsigaliojant, Švedijos teismus tiesiog užplūdo homoseksualų ir lesbiečių skundai dėl jų „teisių pažeidinėjimų“. Daugeliui ne tik švedų, bet ir kitų europiečių tai sukėlė, švelniai tariant, nuostabą, nes Švedijoje suteiktos visos įmanomos teisės gyventi ir veikti seksualinėms mažumoms, kurios, anot vieno švedų žurnalisto, gali virsti dauguma. Gėjams ir lesbietėms Švedijoje suteikta teisė užregistruoti ne tik santuokas, bet dargi įvaikinti vaikus. Švedijos sostinės Stokholmo gatvėse jau gana dažnai galima išvysti tokias „šeimas“, kai tėvelis ir „mamytė“ – t.y. du vyrai vedasi už rankos mažą dukrytę arba dvi išsidažiusios lesbietės veža vežimėlyje „įsūnytą“ berniuką. Kaip teigia Švedijos žiniasklaida, dabar „žydrųjų“ diskotekų Stokholme yra daugiau nei tų, kuriose šoka ir linksminasi normalus jaunimas.

Jau atėjo metas, kai Švedijos teismai bei kiti teisėtvarkos organai ėmė kelti siaubą ir taikyti įvairias nuobaudas normalios seksualinės orientacijos žmonėms – neva už homoseksualų garbės ir orumo įžeidimus. Neseniai ne tik Švedijoje, bet ir visoje Skandinavijoje plačiai nuskambėjo teismo procesas apie „nekorektišką elgesį su lesbietėmis“. Viena lesbietė, kažkokia Susana Gustavson, iškėlė bylą ir laimėjo ją prieš vieno baro savininką, kuris paprašė S.Gustavson su kita lesbiete palikti barą dėl netinkamo elgesio. Mat ši lesbiečių „šeima“ tiesiog šokiravo kitus baro lankytojus, kai ėmė glamonėtis tarpusavyje ir demonstruoti scenas tarsi iš pornografinio filmo. Tačiau teismas pripažino baro savininką kaltu, kaip pažeidusiu lesbiečių žmogaus teises, ir paskelbė nuosprendį, kuriame įpareigojama viešai atsiprašyti „įžeistųjų“ ir sumokėti materialinę 50 tūkst. švedų kronų (apie 7 tūkst. dolerių) kompensaciją. Tiesa, lesbiečių „šeima“ reikalavo du kartus didesnės kompensacijos.

Bet tai toli gražu ne vienintelis atvejis dabartinių Švedijos teismų praktikoje. Švedų teisingumo sergėtojai prieina iki neįsivaizduojamo absurdo ir kuriozų. Neseniai buvo pripažintas kaltu ir nuteistas dviem mėnesiams kalėjimo (tai Švedijoje laikoma didele bausme) vyras, kuris savame interneto puslapyje drįso svarstyti homoseksualines problemas krikščionišku požiūriu. Minėtas švedas paskelbė interneto puslapyje Šventojo Rašto ištraukas, kuriose homoseksualų santykiai prilyginami didelei nuodėmei ir pavadino tokius santykius gyvuliškais. Teisėjai neatkreipė jokio dėmesio į teisiamojo žodžius, kad jis absoliučiai nusivylė Švedijos teisine sistema, kuri pasuko labai klaidingu keliu. Be to, nuteistasis priminė teismui, jog jis savame interneto puslapyje citavo ne savo, o Šventojo Rašto mintis. „Negi nesuvokiate, kad Šventąjį Raštą rašiau ne aš?“ – klausė „nusikaltėlis“. Tačiau tokie argumentai teisėjų nepaveikė. Todėl šimtą kartų teisūs tie, skelbiantys, kad ne tik Švedijoje, bet ir kitose Europos šalyse atsirado nauja „šventųjų karvių“ kasta, kuri įgauna jau labai pavojingą reiškinį ne tik ir taip nepaprastai pašlijusiai žmonių moralei ir dorovei, bet ir gali sukelti visos visuomenės pakrikimą.

Praėjusį savaitgalį Italijos ir Europos įvairiausių pakraipų gėjai ir lesbietės surengė šimtatūkstantinę demonstraciją, daugiau panašią į raganų puotą Milane, reikalaudami įteisinti jų „šeimas“. Jie į šią demonstraciją atsiuntė daug tokių „šeimų“ įvaikintų vaikų. Italijos reformų reikalų ministras, komentuodamas tą triukšmingą homoseksualų demonstraciją, pareiškė, kad jau peržengtos visos ribos, kai gėjai ir lesbietės savo tikslams pasiekti panaudoja nieko nesuvokiančius mažamečius vaikus.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija