"XXI amžiaus" priedas jaunimui, 2005 m. kovo 18 d., Nr. 3 (64)

PRIEDAI

Abipus Nemuno

Kristus ir pasaulis

žvilgsniai

pro vita

Sidabrinė gija

Horizontai

Atodangos

Ateitininkai Šv. Kazimiero šventėje

Šaltą kovo 4 dienos popietę į Ukrinų pagrindinę mokyklą atskubėjo ateitininkai iš Mažeikių, Žemalės ir Tirkšlių. 64 moksleiviai klausėsi dvasios vadų – Telšių vyskupijos jaunimo centro direktoriaus kun. Rimanto Gudlinkio ir Ukrinų parapijos klebono kun. Vytauto Vaidilos paskaitėlių. Kun. R. Gudlinkis ragino šiais eucharistiniais metais atnaujinti sekmadienio šventimą, per šv. Mišias įsiklausyti, ką kiekvienam iš mūsų nori pasakyti pats Dievas. Kvietė susimąstyti, ar daug gerų darbų esi padaręs, ar esi ko nors atsisakęs dėl kitų. Tik tavo geri darbai, noras tapti tobulesniu padeda tiems, kuriems tavo pagalbos taip reikia.

Anot kun. Juliaus Sasnausko, „atpažįstu Kazimierą, karščiuojančiomis akimis Vilniaus gatvėmis ieškantį, kam išdalyti savo auksą, nes, pranašo Izaijo žodžiais tariant, tose gatvėse „sukniubo teisybė““. Šv. Kazimieras suprantamas, kai Kristaus meilės ugnyje tyliai sudegina savo jaunystę.

Nepabūgusieji šalčio ateitininkai šv. Mišias šventė Ukrinų Šv. Antano Paduviečio bažnyčioje. Homilijos žodžiai: „Būkite šventi!“ budino ryžtą, bendra malda jungė rankas ir širdis.

Agapėje sušildyti dėmesio vienas kitam, suneštinių vaišių ir karštos arbatos, smagių užduočių vangiai skirstėmės namo. Atsisveikinome vildamiesi netrukus susitikti minčių ir darbų vienybėje.

Jurgita PAULAUSKAITĖ

Ukrinų ateitininkų kuopos globėja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | XXI amžius | Redakcija