Atnaujintas 2006 vasario 10 d.
Nr.12
(1412)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Vienuoliai ir meldžiasi, ir moko jaunimą doros

Bronius VERTELKA

Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas
(viduryje) su Įsikūnijusio žodžio
kongregacijos provincijolu Federiku
Cerianiu (kairėje), šios kongregacijos
vienuoliu Marku Mikalioniu, Pumpėnų
klebonu, vienuolėmis Marija Delegracija
ir Marija Sel bei vienuoliu
Domingu Avelaneda
Autoriaus nuotrauka

Atėjo vyskupas

Pakibus sutemoms virš miesto, Panevėžio Kristaus Karaliaus Katedra atrodė itin žavi. Įjungti prožektoriai apšvietė ne vien jos išorę, bet ir šventorių. Vasario 2-osios vakare Katedra buvo pilnutėlė žmonių. Jie susirinko švęsti 40 dienos po Jėzaus gimimo – Grabnyčių. Šv.Mišias aukojo Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas, dalyvavo vyskupijos generalvikaras kun. dr. Robertas Pukenis, Katedros klebonas kun. Tomas Skrudupis, seniausias kunigas Panevėžio vyskupijoje mons. Petras Kuzmickas, kiti kunigai, vienuolės ir vienuoliai. Žmonių atsineštas žvakes šventino vysk. J.Kauneckas.

Buvo svečių iš užsienio

Tądien pažymima ir Dievo tarnystei pasišventusiųjų diena. Vyskupas pranešė, jog į šv.Mišias atėjo Panevėžyje įsikūrusių Dievo Apvaizdos, Šv. Kotrynos, mergelės kankinės, Švč. Nekaltosios Mergelės Marijos seserų tarnaičių kongregacijų vienuolių. Atvažiavo Įsikūnijusio žodžio kongregacijos vienuoliai, dabar dirbantys Pumpėnuose. Skleisti Dievo žodžio abu jie į Lietuvą atvyko iš Argentinos. Pumpėnuose Markas Mikalionis yra klebonas, Domingas Avelaneda – vikaras. Buvo matyti viešnių iš Argentinos, irgi iš Įsikūnijusio žodžio kongregacijos. Net iš Olandijos į Panevėžį atskubėjo tos pačios kongregacijos provincijolas Federikas Cerianis.

Gėrėjosi vienuolių šventumu

Pamoksle vysk. J. Kauneckas atkreipė dėmesį, kokį svarbų vaidmenį gyvenime atlieka vienuoliai ir vienuolės. Tikinčiųjų dėmesio jau sulaukė prieš pusantrų metų Truskavoje apsistojusios Aušros Vartų Marijos ir Šv. Teresėlės bendruomenės narės. Ganytojas pažėrė pavyzdžių, pasakojo apie vienuolių pasiaukojimą tarnaujant Dievui. Kartu jis apgailestavo, kad ne visi tai supranta, atsiranda kaltinimų vienuoliams, jog jie nieko doro nenuveikiantys. Valdžia irgi beveik neremia vienuolynų.

Vyskupas ragino vienuolius ir vienuoles laikytis duotų skaistybės įžadų, vesti jaunimą doros keliu, mokyti jį sąžiningumo. Vienuolės nuoširdžiai dėkojo ganytojui už jo rūpestį.

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija