2012 m. kovo 30 d.    
Nr. 13
(1988)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Nemuno
krašto
vaivorykštė


ARCHYVAS

2012 metai


XXI Amžius


Bendruomenėse

Ambasadoriaus regalijos – su įpareigojimais

Vytautas Bagdonas

Anykščių – Lietuvos kultūros
sostinės – jaunojo ambasadoriaus
regalijas Anykščių rajono meras
Sigutis Obelevičius įteikė
istorikui ir visuomenės veikėjui
Mindaugui Nefui (dešinėje)
Anykščių rajono savivaldybės
administracijos archyvo nuotrauka

Anykščiai. Kovo 11-osios renginius šiame mieste – 2012-ųjų Lietuvos kultūros sostinėje – šiemet įprasmino naujas simbolis – buvo įteiktos pirmosios Kultūros sostinės ambasadoriaus regalijos.

Šią ankstyvo pavasario dieną jaunasis istorikas ir visuomenininkas, Šaulių organizacijos atstovas Mindaugas Nefas prie paminklo Laisvei pakėlė Trispalvę, priimdamas garbę kaip Lietuvos pilietis ir kaip 2012-ųjų Lietuvos kultūros sostinės ambasadorius. „Tokie jie ir yra, mano Anykščiai, su savo problemomis, vargais ir su didžiuliu džiugesiu, laime ir pasididžiavimu savo kraštu“, – sakė Mindaugas.

Anykščių rajono meras Sigutis Obelevičius po plazdančia Trispalve įteikė Mindaugui pirmąsias Kultūros sostinės ambasadoriaus regalijas. Pinta tradicinė juosta, – Anykščių krašto tautodailininkų kūrinys, dovana ir įpareigojimas būti kartu su Anykščiais ir anykštėnais ne tik šiais metais, bet ir visą gyvenimą.

Po iškilmingos ceremonijos Anykščių kultūros centre surengtas koncertas, skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai. Koncertavo III tarptautinio kamerinių ansamblių konkurso „Muzikinė akvarelė, 2012“ laureatai bei Anykščių muzikos mokyklos mokiniai, jau trečią kartą suteikiantys džiaugsmą anykštėnams klausytis kamerinės muzikos. Konkurse dalyvavo ansambliai iš Lietuvos muzikos ir meno mokyklų, Vytauto Didžiojo universiteto bei Lietuvos Muzikos ir teatro akademijos, svečiai iš Lenkijos, Latvijos. Tarptautinį kamerinių ansamblių konkursą „Muzikinė akvarelė, 2012“ organizavo Anykščių ir Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokyklos.

„Mano draugai dažnai juokauja: jeigu tikrai viskas yra taip, ką aš jiems pasakoju apie Anykščius, tai Anykščiai yra svajonių kraštas“, – sakė M. Nefas.

Kaip sakė Anykščių rajono savivaldybės mero patarėja Jurgita Bugailiškienė, artimiausiu metu įvairiose Anykščių ir visos Lietuvos kultūros erdvėse Kultūros sostinės ambasadorių regalijos bus įteiktos ir kitiems gimtajam kraštui įsipareigojantiems jauniesiems anykštėnams.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija