2014 m. vasario 21 d.    
Nr. 8
(2079)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Jaunimo muzikos grupių konkursas ,,Garsyn“

PLUNGĖ. Sausio 25 dieną kultūros centras jau 7-ąjį kartą kvietė į respublikinį jaunimo muzikos grupių konkursą ,,Garsyn“. Šiais metais konkurse dalyvavo: ,,The element“ iš Plungės, ,,Netyčiukai“, ,,Išėjimas“ iš Gargždų, ,,On the air“, ,,Impresija“, ,,Karčemėlė“ iš Šilutės, ,,Groovy boys“ iš Krakių, Josvainių kultūros centro instrumentinė grupė, ,,Moon and baloons“ iš Kazlų Rūdos, Gargždų kultūros centro šiuolaikinio dainavimo studija bei ,,Diamons“ iš Luokės. Jaunimo muzikos grupes vertino kompetentinga komisija: operos žanro atstovė, Guildford School of Acting (Jungtinė Karalystė) muzikinio teatro specialybės studentė, tarptautinio operos konkurso laimėtoja Monika Pleškytė, Plungės kultūros centro pučiamųjų instrumentų orkestro vadovas ir dirigentas Romas Jasevičius, Mažeikių kultūros centro režisierė, muzikos ir dainų tekstų autorė ir atlikėja Daiva Gedvilienė, LNK televizijos projekto „Lietuvos balsas“ finalininkas plungiškis Donatas Čižauskas ir Plungės kultūros centro direktorius Romas Matulis.

Konkurso metu kiekviena grupė atliko po 2 iš anksto paruoštus kūrinius. Girdėjome nuo populiariausių lietuviškų kūrinių iki žinomiausių, visame pasaulyje skambančių dainų. Konkurso pabaigoje muzikinės grupės turėjo atlikti ir po 1 improvizacinę užduotį. Komisijai teko nelengva užduotis nuspręsti, kurios grupės verčiausios prizinių vietų. Po įtemptų diskusijų I vieta atiteko jaunimo muzikos grupei iš Šilutės ,,Karčemėlė“, II – šauniai plungiškių grupei ,,The element“, III – dar vienai grupei iš Šilutės – ,,Impresija“. Nominacija už originalumą atiteko grupei ,,Moon and Baloons“ iš Kazlų Rūdos. Nominacija už išskirtinį įvaizdį scenoje atiteko grupei ,,On the air“ iš Šilutės, o už išskirtinai atliktą improvizacinę užduotį nominuota grupė ,,Netyčiukai“ iš Gargždų. Visos konkurse dalyvavusios jaunimo muzikos grupės buvo apdovanotos Padėkos raštais.

Nors konkursas tęsėsi apie tris valandas, laikas tikrai neprailgo nei konkurso dalyviams, nei komisijos nariams, nei susirinkusiems žiūrovams, nes šis sausio 25 d. vakaras, kaip ir buvo žadėta, buvo išskirtinės ir ypatingos muzikos vakaras visiems. O Kultūros centras, atsižvelgdamas į tai, kad kiekvienais metais norinčiųjų dalyvauti konkurse atsiranda vis daugiau ir daugiau, dar ne kartą pakvies jaunimo muzikos grupes dalyvauti, o žiūrovus – pasimėgauti išskirtine muzika konkurse ,,Garsyn“.

Plungės kultūros centro informacija

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija