2014 m. gegužės 16 d.    
Nr. 20
(2091)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Jaunajam talentui įteikta premija

PRIEKULĖ. Balandžio 15 dieną Kultūros centre vyko E. Vicherto premijos įteikimo iškilmės. Ji šiemet atiteko Priekulės Ievos Simonaitytės gimnazijos septintokui bei Priekulės muzikos mokyklos auklėtiniui talentingam jaunajam akordeonistui Einorui Petniūnui. Einoras – puikus mokinys, ne tik muzikantas, tapęs ne vieno respublikinio ir tarptautinio konkurso laureatu, bet ir įvairių respublikinių tiksliųjų ir humanitarinių mokslų olimpiadų laureatas ir dalyvis. Nesvetima jam ir meno sritis – berniukas domisi kompiuterine grafika, tapo respublikinio konkurso „Kalėdinė pasaka“ laureatu. Yra nuolatinis mokyklos renginių organizatorius, dalyvis ir visos mokyklos bendruomenės įkvėpėjas ir pažiba. Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, įteikdama Savivaldybės dovanas, linkėjo Einorui ir toliau tvirtai žengti gyvenimo keliu, išbandyti dar daugybę sričių, nepamiršti mokyklos, kuri jį išugdė. Mokinį pasveikino Švietimo skyriaus vedėjas Algirdas Petravičius, Kultūros skyriaus vedėjas Gintautas Bareikis, I. Simonaitytės mokyklos direktorius Antanas Alčauskis, mokyklos draugai ir kiti. Vokiečių rašytojo E. Vicherto, gyvenusio Priekulėje,  „Lietuviškų istorijų“ autoriaus, premija teikiama ketvirtą kartą. Premijos vertė – 500 litų. Šiemet jos rėmėju tapo jaunas verslininkas – UAB „Gora“ vadovas Ignas Jomantas.

E. Vicherto premijos įteikimo iškilmės sutapo ir su Kultūros diena, vicemerė pasveikino Kultūros skyriaus vedėją Gintautą Bareikį, visus kultūros darbuotojus, Priekulės kultūros centro direktorei  Alantai Zapalskienei linkėjo ir toliau puoselėti Mažosios Lietuvos tradicijas.

Kultūros centre atidaryta žymaus rusų dailininko Sviatoslavo Rericho darbų paroda. Apie Sviatoslavą ir jo tėvą Nikolajų Rerichus pranešimus skaitė Klaipėdos etnokultūros centro direktoriaus pavaduotoja Neringa Paukštė, mokytoja ekspertė vilkaviškietė Vilija Žalienė. Renginį papuošė ir nuotaiką sukūrė Agnės Dragūnaitės muzika ir dainos. Renginio pabaigoje vyko paskaita-diskusija jaunimui, kurią vedė Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Daiva Beliokaitė

Klaipėdos rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija