2014 m. gegužės 16 d.    
Nr. 20
(2091)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

MŪSŲ
RĖMĖJAS

Lietuvos
kultūros
galerija


XXI Amžius


Kronika

Mažųjų knygos bičiulių festivalis

IGNALINA. Gegužės 7-ąją Viešosios bibliotekos didžioji skaityklos salė vos sutalpino mažuosius skaitytojus, su savo mokytojomis ir auklėtojomis dalyvavusius baigiamajame „Mažųjų knygos bičiulių festivalio 2014“ renginyje. Šį festivalį visoje Lietuvoje inicijavo Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“. Jo tikslas – skatinti mažuosius kuo daugiau skaityti, rūpintis, kad vaikiška knygelė būtų prieinama kiekvienam. Festivalyje kviesti dalyvauti vaikų darželių ugdytiniai ir pradinių klasių mokiniai. Vaikai visus metus skaitė Prano Mašioto knygeles, pagal jas kūrė spektaklius, kurie buvo nufilmuoti ir įdėti į interneto svetainę.

Bibliotekoje susirinkusius renginio dalyvius pasveikinusi savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėja Regina Lisauskienė, džiaugėsi, kad vaikai skaito, nes šiame įvairiausių technologijų amžiuje knygai tikrai reikia dėmesio. „Knyga – bene geriausias draugas, kuris padeda, guodžia, kai būna liūdna, moko ir duoda atsakymus į klausimus. Šis draugas niekada neišduoda“, – sakė R. Lisauskienė. Vedėja priminė, kad minėtas fondas, kurio steigėjai yra Andrius Mamontovas ir Ramūnas Karbauskis, įgyvendina kompleksinį vaikų švietimo projektą, siekia aprūpinti Lietuvos bibliotekas, mokyklas, darželius geriausiomis lietuvių autorių knygomis vaikams. Kasmet yra skelbiamas konkursas vaikiškos literatūros kūrėjams – rašytojams ir dailininkams, kurio prizų fondas – 21 tūkst. litų. Net 123 autoriai šiemet pateikė savo rankraščius, kuriems galbūt bus lemta tapti naujomis knygelėmis vaikams. Vedėja pacitavo Andrius Mamontovo žodžius: „Jeigu norite, kad jūsų vaikai užaugę gyventų gerai, laimingai ir turtingai, išmokykite juos skaityti knygas“.

Mokyklų atstovai vaidino paruoštus spektaklius, buvo rodomi jų parengti filmukai. Visi vaidinę vaikai gavo dovanų po šešias Prano Mašioto knygeles, o vaikus rengusios mokytojos – padėkas ir knygas „Naisių vasara“. Festivalyje dalyvavo Ignalinos Česlovo Kudabos progimnazija, Ignalinos rajono Dūkšto vidurinė mokykla, Ignalinos „Šaltinėlio“ mokykla, Ignalinos rajono Naujojo Daugėliškio vidurinė mokykla, Ignalinos rajono Vidiškių gimnazija.

Renginį vedė ir vaikams dovanėles dalijo savivaldybės administracijos Švietimo kultūros ir sporto skyriaus vyresnioji specialistė Danguolė Vaitkevičienė ir Ignalinos viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriaus vedėja Aldona Meškauskienė. Jos pasakojo apie festivalį ir jo gražius siekius. Tarmišku pasakojimu festivalio dalyvių šventę papuošė mažasis Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos auklėtinis Joris.

Lina Kovalevskienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija