Atnaujintas 2003 m. sausio 17 d.
Nr.5
(1109)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Ora et labora
Krikščionybė šiandien
Nuomonės
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Trys karaliai dovanojo gerumą ir dėmesį

Trys karaliai su Leliūnų seniūnijos darbuotojais

Vis dažniau sugrįžtama prie senųjų tradicijų. Utenos rajone, Leliūnų seniūnijoje, gražiai paminėta Trijų Karalių šventė. Ją pagal kultūrinės veiklos projektą organizavo ir vedė Danguolė Jazbutienė.
Leliūnų Šv. Juozapo ir Pakalnių Švč. Trejybės bažnyčiose šių parapijų klebonas kun. Kostas Balsys aukojo šv. Mišias ir pašventino kreidos gabalėlių. Jie buvo dovanojami parapijiečiams, kad šie ant savo namų durų ženklais užrašytų trijų karalių - Kasparo, Merkelio ir Baltazaro vardus, simbolizuojančius išmintį, dosnumą ir turtą. Trys karaliai lankėsi Leliūnų seniūnijoje ir seniūnijos senelių globos namuose, Pakalnių pagrindinėje mokykloje, lopšelyje-darželyje, pravėrė ir kai kurių miestelio gyventojų duris.
Pakalnių kultūros namuose vyko Trijų karalių vakarojimas - žmonės buvo vaišinami simboliniu perlų pyragu, moksleiviai varžėsi gražiausios karnavalinės kaukės rinkimuose. Pakalnių bibliotekos vyr. bibliotekininkė Margarita Dabulskienė daug gražių žodžių skyrė brandaus amžiaus žmonėms. Renginio metu vyko ir miestelio gražuolių rinkimai.
Jaunimas linksminosi kartu su savo tėvais ir seneliais, nes jaunystė ir išmintis, jaunatviškas juokas ir gyvenimo patirtis, tradicija ir žvilgsnis į ateitį - puikiai suderinami dalykai. Tuo galėjo įsitikinti visi, šventę su Trimis karaliais ir linkėję vieni kitiems gerų ir prasmingų darbo metų.

Rūta JONUŠKIENĖ
Autorės nuotrauka

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija