Atnaujintas 2003 m. vasario 7 d.
Nr.11
(1115)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Lietuva
Pasaulis
Krikščionybė šiandien
Credo
Mums rašo
Visuomenė
Provincija
Rinka
Istorija ir dabartis
Nuomonės


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Meilė yra laiminga tik Meilėje

Brangi sese Kristuje Aldona Kezyte!
Žinau, kad jūsų knyga „Esa-me nenaudingi tarnai“ pateko pas mane neatsitiktinai. Tokia buvo Dievo valia, kad aš ją perskaityčiau, o gal ir tai, kad parašyčiau jums šį laišką.
Esate Dievo apdovanota būti tikra Jo tarnaite. Juk nėra didesnės laimės, kaip tarnauti Viešpačiui ir, tarnaujant Jam, neįmanoma būti nenaudingai, todėl esate viena naudingiausių Jo tarnaičių. Jis įsako jums, o jūs vykdote Jo valią. Jūs - jo įrankis. Jis naudojasi jumis taip, kaip Jis to nori, kartais net nustebindamas, apstulbindamas jus, nes Jam nėra negalimų dalykų. Jis yra Visagalis ir jums leido tai pažinti labiau nei kitiems žmonėms. Mes jaučiame, kad Jis yra su mumis visada, ypač sunkiausiomis minutėmis, kada nebėra į ką atsiremti - tada Jis yra arčiausiai mūsų.
Mes neturėtume pulti į neviltį, o atvirkščiai, ramiai ir nuolankiai, su meile priimti savo gyvenimišką egzistenciją. Viską priimti iš Jo rankų ir viską Jam atiduoti, nieko nepasiliekant sau. Tada Jis pripildys mūsų širdis Meilės, kuri netrokš nieko daugiau, kaip patikti Viešpačiui. Dievas yra Meilė, o Meilė yra laiminga tik Meilėje.
Žmogus yra sukurtas dalyvauti amžinoje Dievo meilėje ir tarnauti amžinajai Dievo Meilei. Ši tarnystė, kaip ir meilė, niekada nesibaigia. Esame tarnai amžinybėje.
Noriu padėkoti Dievui ir jums už jūsų knygą. Ji atvėrė mano širdies duris. Ir tada labai aiškiai supratau, ką seniai žinojau, aiškiai pajutau, ką jaučiau anksčiau. Vienu akimirksniu tu apimi visą esmę, priimi ją į savo širdį ir ji pasilieka tavyje kaip nebepakeičiama amžinoji esmė: Viskas yra Tavo malonė, Viešpatie, ir už viską Tau ačiū tariu, amžinai tarnaudama Tau.

Dana GAILIŪNIENĖ
Sidnėjus, Australija

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija