Atnaujintas 2003 m. rugpjūčio 22 d.
Nr.64
(1168)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Liudijimai
Ora et labora
Lietuva
Katalikų bendruomenėse
Darbai
Istorijos vingiai


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Suderino darbą ir poilsį

Panevėžio vyskupijos Šeimos centro savanorė pedagogė Daiva Žukauskienė su sūnumi Justu puikiai pailsėjo...

Apie penkiasdešimt Panevėžio vyskupijos Šeimos centro darbuotojų ir savanorių su šeimomis, vadovaujami direktorės Jūratės Šaumanienės, rimtai dirbo ir prasmingai ilsėjosi rugpjūčio pradžioje Šventojoje surengtoje stovykloje.
Ši vietovė pasirinkta neatsitiktinai. Pirmiausia todėl, kad visus susirinkusius poilsiautojus maloniai sutiko globoti Šventosios Švč. Mergelės Marijos, Jūrų Žvaigždės bažnyčios klebonas kun. Vidmantas Gricius. Jo vadovaujamuose maldos namuose kiekvieną vakarą gražus būrys įvairaus amžiaus kunigų aukodavo šv. Mišias. Tad stovyklos dalyviai galėjo dalyvauti pamaldose.
Dvasingumą stiprino bei moralinės tvirtybės suteikdavo ir Panevėžio vyskupijos kunigo Tomo Skrudupio, išvykstančio dirbti klebonu į Biržų bažnyčią, buvimas kartu su stovyklautojais. Jis buvo vienas iš paskaitų lektorių, atsakinėjusių į Šeimos centrų darbuotojams iškilusius klausimus. Taip pat dalyviai mielai klausėsi Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Socialinio darbo instituto dėstytojos doktorantės Nijolės Liobikienės, Leidybos ir informacijos centro “Už gyvybę” direktorės Birutės Obelenienės bei Kauno krikščioniškųjų gimdymo namų gydytojo Virgilijaus Rudzinsko paskaitų. Romantiškos nuotaikos suteikė Panevėžio Mykolo Karkos vidurinės mokyklos mokytojos ekspertės Lionės Lapinskienės vadovaujamas Meilės vakaras, o pralinksmino Panevėžio vyskupijos Šeimos centro darbuotojos Sigitos Poviliūnaitės, jos brolio, šaunaus ateitininko Pauliaus, ir savanorės Daivos Žukauskienės sūnaus Justo parengtas Vaikų žaidimų vakaras suaugusiesiems.
Visiems patiko už kelių šimtų metrų esanti jūra, kurios vėsiame vandenyje atsigaivinti skubėdavo stovyklautojai po turiningų seminarų ir diskusijų. Taigi pirmoji rugpjūčio savaitė visiems praėjo prasmingai, dvasingas bendravimas suteikė naujų minčių ir idėjų, kaip būtų galima toliau tobulinti vyskupijos Šeimos centrų darbuotojų ir savanorių darbą.
Džiugu, kad tokios stovyklos idėją palaikė ir Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas. Jo rūpesčiu per Vokietijoje įsikūrusį fondą „Renovabis“ buvo gautas finansavimas. Tai tapo svarbiu, be jokio atlyginimo Šeimos centrams talkinančių savanorių ne tik materialiniu, bet ir moraliniu paskatinimu.

Šarūnė LAPINSKAITĖ
Šventoji

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija