Atnaujintas 2003 m. rugpjūčio 29 d.
Nr.66
(1170)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

Pirmasis puslapis
Ora et labora
Valstybė ir Bažnyčia
Katalikų bendruomenėse
Darbai
Ūkis
Istorijos vingiai
Mums rašo
Lietuva
Pasaulis


ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Panevėžio vyskupijoje

Panevėžio dekanate

Naujasis kunigas tarp savo tėvų –
Jono ir Danutės Jankūnų

Dar diakonas Gediminas Jankūnas (centre) bendrauja su Švč. Trejybės bažnyčios rektoriumi kan. Broniumi Antanaičiu (kairėje)
ir Panevėžio vyskupu Jonu Kaunecku

Autoriaus nuotraukos

Įšventintas naujas kunigas

Panevėžys. Kristaus Karaliaus Katedroje praėjusį šeštadienį kunigo šventimus gavo Gediminas Jankūnas. Juos diakonui suteikė Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas. Šventinimo ceremonijoje dalyvavo Panevėžio vyskupijos kunigai. Buvo atvykusių dvasininkų iš JAV ir Italijos.Į Katedrą buvo užsukęs ir vyskupas emeritas Juozas Preikšas, tačiau jo laukė kiti neatidėliotini darbai.
Naujasis kunigas – eilinių panevėžiečių Jono ir Danutės Jankūnų vienturtis sūnus. Devynias klases jis baigė miesto 9-ojoje vidurinėje mokykloje, toliau mokėsi ir baigė V. Žemkalnio gimnaziją. Būdamas moksleiviu patarnaudavo Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje. Susiformuoti pasaulėžiūrai jam padėjo joje dirbę kunigai.
Įstojęs į Kauno kunigų seminariją ir joje baigęs du kursus, G. Jankūnas su gauta stipendiją išvyko tęsti mokslų į Čikagą. Ten mokėsi ketverius metus. Užsienyje jam teko bendrauti su kun. Rimantu Gudeliu. Tuo metu jis buvo Čikagos lietuvių parapijos vikaras. Savaitgaliais klierikas Gediminas savo tautiečiui padėdavo atlikti dvasininko pareigas.
Tapęs diakonu, G. Jankūnas dirbo Panevėžio Švč . Trejybės bažnyčioje. Su jos rektoriumi kan. Broniumi Antanaičiu gražiai sutarė.
Kun. G. Jankūnas yra paskirtas laikinam darbui į Zarasus.

Bronius VERTELKA

© 2003 "XXI amžius"

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija