Atnaujintas 2004 birželio 2 d.
Nr.42
(1245)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Dvasios švyturiai

Drąsūs žygdarbiai nušviečia istoriją akinančia šviesa,
ir tai vienas ryškiausių žmonijos švyturių
.

Viktoras Hugo

XX amžius – didžiausių istorinių lūžių, tragizmo, didvyriškumo, išdavysčių amžius. Kūrėsi galingos imperijos, karuose žuvo milijonai kovotojų ir taikių žmonių... Griuvo supervalstybės, sukurtos ant melo, smurto, teroro pamatų. Kiekviena Europos valstybė patyrė karų, pokario metų kataklizmus. Mes išlikome. Mes – dvasia nepalūžusi tauta – lietuviai! Išlikome ir vėl sustojome po Laisvės vėliava, kad ją apgintume, išsaugotume kartų kartoms, kaip ir Lietuvos vardą šventą!


Antras „Kruvinų likimų“ tomas

Vietinės rinktinės (VR) įkūrimo 60-ųjų metinių proga iš spaudos išėjo Stasio Gvildžio knygos „Kruvini likimai“ antras tomas (Kaunas, LNRS, 2004, 500 egz., 462 p. ,iliustr.). Tai devynių skyrių knyga apie Vietinės rinktinės karininkų ir karių likimus, emigraciją, rezistenciją, tremtį, pogrindžio veiklą, sovietų saugumo agentūrą bei Vakarų žvalgų likimus.


„Sunkūs ir viltingi metai“

Taip savo knygą pavadino autorius, prof. dr. Juozas Vytautas Uzdila. Knyga yra tęstinis, serijinis mokslo leidinys lietuvių tautos raidos ir dabarties problemoms gvildenti. Tai septintoji serijos knyga, leidžiama Vilniaus pedagoginio universiteto. Kaip pats autorius nurodo, – tai pirmoji Šeštokų krašto laisvės kovų lokalinė istorija.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija