Atnaujintas 2005 sausio 7 d.
Nr.2
(1303)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Ar vykti pas carą?

Pritariu mintims tų, kurie prieštarauja Lietuvos Prezidento dalyvavimui Maskvoje vyksiančiame Antrojo pasaulinio karo pabaigos 60- mečio minėjime. Dabartinis Rusijos prezidentas tebetęsia carų, Stalino, čekistų, GRU, NKVD, KGB politiką.

Prisiminkime, kiek metų žudoma už laisvę kovojanti čečėnų tauta, skaldoma Moldovos valstybė. Nieko Rusijos valdovai nepasimokė. Apie bolševikų įvykdytą genocidą Lietuvai ir pasauliui reikia rengti nuotraukų parodas ir vežti į Europos sostines; sukurti televizijos ir videofilmus, parodyti juos per pasaulio televizijas. Dabartinė mūsų Vyriausybė to darbo nefinansuos… Tai reikia padaryti mums patiems. Prisiminkime tuos Sąjūdžio laikus, kai į Maskvą siuntėme laiškus, telegramas Gorbačiovui. Jomis palaikėme Sacharovą. Siuntėme, vežėme Sąjūdžio rusiškus laikraščius, kruvinojo Sausio nuotraukas, vaizdajuostes.

Ir dabar į Kremlių prezidento Putino adresu siųskime genocido nuotraukas. Daug nuotraukų. Rusijos prezidentas nepamiršta carų, Lenino, Stalino vykdytos politikos ir neatsisako jos. O tai reiškia, jų žodžiais tariant, „močitj v sortire“ (skandinti išvietėse) „neklaužadas“ - mažiukus. Todėl ir mes neturime pamiršti jų padarytų nusikaltimų: Ribentropo-Molotovo sutarčių, Baltijos šalių, Karaliaučiaus okupacijos, tuose kraštuose vykdyto genocido.

Ir jeigu mūsų rinkti vadai – Prezidentas, Premjeras, Seimo Pirmininkas ar jų pasiuntiniai išdrįs dalyvauti žmogžudžių puotoje, tegul susilaukia didžio tautos paniekinimo.

Mums karas 1945 m. gegužės 9 d. nesibaigė. Jis tęsėsi dar ilgus dešimtmečius. Iki šios dienos dar jaučiame valdančiosios „LSDP“, jos daugumos mus niekiančią, naikinančią neapykantą.

Turime nepamiršti, kad ir pati rusų tauta patyrė žiauriausią genocidą, kad ne visi rusai yra niekšai, jog ir jie netolimoje ateityje rengs oranžinę revoliuciją…

Jurgis BIELINIS
LSDS narys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija