Atnaujintas 2005 sausio 28 d.
Nr.8
(1309)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Ar bus naikinamos apskritys?

Kreipimasis į Lietuvos Respublikos Prezidentą, Seimo Pirmininką, Ministrą Pirmininką

Norėtųsi priminti kai kuriuos Darbo partijos priešrinkiminius pažadus: „Panaikinti biurokratinę grandį - apskritis, sumažinti Seimo narių skaičių iki 71...“ O po rinkimų net neužsimenama apie apskričių naikinimą ir skubama išsikovoti, kad kuo daugiau savų draugelių būtų skirti apskričių viršininkais.

Dėl Seimo narių skaičiaus, mūsų nuomone, užtektų 71 nario. Jie gauna didžiulius atlyginimus, sudarytos privilegijuotos gyvenimo sąlygos. Jie savo „darbe“ nė už ką neatsako. Nori - dirba, nori - su šeima važiuoja į užsienio kurortus poilsiauti arba rūpinasi savo šeimos ar verslo reikalais. Netgi prašo skirti du patarėjus - sekretorius. Ir dar. Jeigu Seimo narys skiriamas į kokias pareigas ir atsisako Seimo nario mandato - gauna didžiulę išeitinę pašalpą, nors Seimo nariu tedirbęs tik kelias dienas. Tai mūsų skurdaus biudžeto apiplėšimas. Vieni „runkelių“ sąskaita lobsta, o „runkeliai“ skursta.

Išdėstome mūsų požiūrį į Seimą. Nėra reikalo, kad Seimo nariai Seime snaustų arba rūpintųsi tik savo reikalais. Reikia sudaryti įvairių specialistų grupę, vadinamą įstatymų ir sumanymų grupe, kuri dirbtų nuolat ir pagal reikalą kviestų į sesijas visus Seimo narius sumanytiems įstatymams priimti. Atlyginimus visiems Seimo nariams reikia mokėti tik už sesijos metu sugaištą laiką ir pagal pažymas, kad susitiko su rinkėjais. Ir jeigu Seimo narys inicijuoja gerą įstatymą ir jį per sesiją priima - užmokėti jam asmeniškai. Visi Seimo nariai tegul dirba ten, kur ir dirbo prieš rinkimus.

Jonas KAIRIŪKŠTIS,
LKD Kruonio kuopos pirmininkas

Kaišiadorių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija