Atnaujintas 2005 sausio 28 d.
Nr.8
(1309)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Talka

Baigiasi pirmasis naujųjų metų mėnuo. Katalikiškam laikraščiui reikia padaryti tai, ką per didelius darbus, daromus mažomis pajėgomis, vis pritrūksta ir laiko, ir jėgų, ir vietos pačiame laikraštyje.

Žinome, kad katalikiška spauda Lietuvoje susiduria su dideliais sunkumais. Uždaromi net tie leidiniai, kurie visokeriopai palaikomi ir remiami Vyskupų Konferencijos, susilaukia valstybinių fondų paramos. Tad ką daryti „XXI amžiui“ ir „Kregždutei“, paliktiems užribyje, kuriuos kai kas net bijo viešai paminėti kaip išvis esančius katalikiškus. Gal iš abejingumo, o gal iš „krikščioniško“ pavydo, kad šie laikraščiai vis dar eina, nepaisant milžiniškų pastangų juos nutildyti.


Katalikiškas balsas – mūsų namuose

„Marijos radijo“ stoties
direktorius kun. Oskaras
Petras Volskis

Neseniai Kaune, M.Daukšos g. 21, buvo pašventinta radijo stotis „Marijos radijas“ (MR). Stoties koplytėlę, įrengimus, visas patalpas pašventino Kauno arkivyskupas Sigitas Tamkevičius. Iškilmėse dalyvavo vyskupas Jonas Ivanauskas, Pasaulinės Marijos radijo šeimos atstovas Vittorio Viccardi, tėvas salezietis, Palemono parapijos klebonas kun.Massimo Bianco,SDB, MR prezidentas, Vilniaus pedagoginio universiteto Katalikų tikybos katedros vedėjas doc. dr. Eugenijus Danilevičius, MR direktorius Šilainių Šventosios Dvasios bažnyčios vikaras kun. Oskaras Petras Volskis, kiti bažnytinės, pasaulietinės visuomenės atstovai. Iškilmėse buvo pabrėžta tokios radijo stoties reikšmė ir būtinybė Lietuvoje, kalbėta apie jos plėtojimo galimybes.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija