Atnaujintas 2005 vasario 9 d.
Nr.11
(1312)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai

Rašytojo kūrybos aruode – 26 knygos

Jubiliatas Gintautas Iešmantas
(viduryje) tarp atėjusių
jį pasveikinti zanavykų –
kultūros istoriko, Vilniaus
zanavykų bendrijos pirmininko
Albino Vaičiūno (kairėje)
ir literato Jono Jurevičiaus

Rašytojas Gintautas Iešmantas pasižymi darbštumu. Buvęs žurnalistas grįžo į Lietuvą Atgimimo metais iš beveik devynerių metų sovietinio griežto režimo lagerio ir tremties. Netrukus spaudai parengė pirmąją savo poezijos knygą „Prisikėlimo šventė“, kurioje buvo išspausdinti lageriuose ir tremtyje sukurti eilėraščiai. Tai buvo 1990–tieji.

Praėjo penkiolika intensyvaus kūrybinio darbo ir veiklos metų. Visai neseniai iš spaudos išėjo jo poezijos rinktinė „Mėlynas laivas“ ir istorinis romanas „Apgultis“. Taigi šio rašytojo knygų lentynoje - jau 26 knygos.

Žvilgtelėkime į G.Iešmanto kūrybos aruodą. Žinant rašytojo reiklumą sau ir kitiems, padaryta nemažai: parašytos keturios publicistikos, dvidešimt viena poezijos knyga, vienas romanas. Į keturias publicistikos ir esė knygas surinkti periodikoje spausdinti straipsniai politinėmis ir kultūrinėmis temomis. Rašytojo kūrybinis diapazonas irgi platus – nuo asmeninių išgyvenimų iki visuomeninių motyvų.

Pernai kovo mėnesį G.Iešmantas buvo priimtas į Lietuvos rašytojų sąjungą. Tad visai nenuostabu, kad šįmet sausio mėnesį į jo gimimo 75–erių metų sukaktį, surengtą Rašytojų sąjungos klube, susirinko daug jubiliato kolegų, kūrybos gerbėjų, Vilniuje gyvenančių zanavykų. G.Iešmantą sveikino Rašytojų sąjungos vadovybė, zanavykai, įteikė gėlių. Pastarieji į renginį atėjo neatsitiktinai. Mat rašytojo biografija yra labai susijusi su Šakiais bei kitomis šio gražaus ir garbingo krašto vietovėmis...

Algimantas ŽIŽIŪNAS

Vilnius

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija