Atnaujintas 2006 rugsėjo 1 d.
Nr.65
(1465)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai

Vienuolyno pašonėje iškirstas pušynas

Justinas ADOMAITIS

Senosioms Paštuvos kapinėms
ir bažnyčiai medžiai nekliudė,
tačiau nežinia, kaip bus ateityje

Apie tai, kad Paštuvoje (Kauno r.) plynai kertamas šilas, pranešė Paštuvos bažnyčios ir kapinių lankytojai. Labiausiai juos piktino tai, jog aukštaliemenės pušys verčiamos su šaknimis, darbai dažniausiai vyksta naktimis, mediena pardavinėjama prašalaičiams. Kaimiečiai spėliojo, ar tik ne koks turtuolis įsikurs (pasistatys sodybą) ant vaizdingo Nemuno kranto, šalia Basųjų karmeličių vienuolyno ir Paštuvos Šv. Barboros bažnytėlės.


Prie paslaptingojo Krokulės šaltinio

Vytautas BAGDONAS

Prie paslaptingo ir stebuklingu
vadinamo Krokulės šaltinio

Didžiausiame Utenos rajono miestelyje Užpaliuose, kuriuose gyvena apie 900 žmonių, yra Krokulės gatvė. Šia gatve galima pasiekti Krokulės šaltinį, kuris nuo seno garsėja savo stebuklingomis savybėmis ir yra gausiai lankomas.

Prie pat Užpalių, dešiniajame Šventosios krante, yra neužšąlanti, nuolat tekanti versmė. Iš jos į Šventąją įteka mažas sraunus upeliukas Krokulė. Vanduo šaltas, švarus ir tyras. Teigiama, kad Krokulės vanduo turi gydomųjų savybių. Neatsitiktinai čia visuomet būna žmonių, kurie tiki stebuklinga šio vandens galia ir juo prausiasi, mielai vandenį geria. Ypač daug maldininkų susirenka per titulinius Švč. Trejybės atlaidus liepos mėnesį.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija