Atnaujintas 2009 m. vasario 6 d.
Nr. 11
(1703)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Juodi debesys virš Lietuvos

Lietuvos priešų pikti sausio 16-osios išpuoliai grėsmingai nuaidėjo per visą Lietuvą. Kai kurios masinės informacijos priemonės džiaugiasi šiais įvykiais ir skuba pranešti, kad jų garsas pasiekė ir Vakarus. Mes ir patys matome, kad mūsų – kovojusių, bet nenugalėtų – vardas nuolat smunka. Ir dėl to kalti ne vien mūsų priešai, bet ir mes patys – nes esame apsileidę ir neryžtingi kovodami su mūsų dienų blogiu. Pastarieji įvykiai Lietuvoje primena kruvinus Čečėnijos ir Gruzijos įvykius. Kai kurie „išminčiai“ dėl piktos valios ar dėl nesupratimo mus įtikinėja, kad pavojaus nėra, kad bolševikai pasikeitė, „sueuropėjo“. Bet kiekvienas protaujantis žmogus žino, kad krokodilas lieka krokodilu ir negali pagimdyti ėriuko.


Bestuburių klano grimasos

Rinkėjų valia sukčių, aferistų ir veidmainių konglomeratas patyrė pralaimėjimą. Ilgus metus Lietuvą valdęs bestuburių klanas privedė valstybę prie bedugnės krašto, nustekeno visas šalies gyvenimo sritis. Pagal suvartojamo alkoholio kiekį Lietuva greitai pralenks net Rusiją. Pusė tautos nugirdyta. Apkvaitę nuo alkoholio žmonės degraduoja, daro žiauriausius nusikaltimus. Iki sąmonės netekimo geria net vaikai ir niekam tai nerūpi, išskyrus gydytoją A. Matulą. Per Nepriklausomybės metus išaugo nauja nusikaltėlių karta, sužalota per televiziją transliuojamų smurto filmų. Nusikaltėliai jau netelpa nei pataisos darbų namuose, nei kalėjimuose. Buvusi Darbo ir socialinių reikalų ministrė, palikdama nusėdėtą kėdę, paliko ir solidžią skylę Sodros biudžete. Buvęs Vyriausybės vadovas valstybės ižde paliko dar solidesnę skylę, siekiančią kelis milijardus litų. Papsėdamas pypkutę Gediminas trečiasis sugebėjo prasukti ir amžiaus aferą su „Leo LT“. Ostapas Benderis mūsų Gediminui tiktų nebent tik tabokinei nešioti. Valstybės inteligentija, STT, VSD, kurioms pirmiausia turėtų rūpėti šie dalykai, į tai žiūri, bet nieko nemato. Prisiminkime praeitais metais vykusią šmeižto ir juodinimo kompaniją, vykdytą prieš konservatorius, buvusius Kauno rinktinės savanorius. Į šį negarbingą žaidimą buvo įtrauktas ir VSD, kurio darbuotojai labai stengėsi realizuodami šį planą. Visos prorusiškos jėgos siekė eliminuoti konservatorių partiją iš Lietuvos politinio gyvenimo, mat garbės savanoris A. Petrusevičius buvo konservatorius. Jis apkaltintas prisidėjęs prie J. Abromavičiaus nužudymo.


Palaikykime naująją Vyriausybę

A. Kubiliaus vyriausybė dirba sąžiningai ir įtemptai, jausdama atsakomybę už Lietuvos ateitį, priimdama būtinus ir neatidėliotinus sprendimus. Delsti negalima nė dienos – laikas neleidžia leistis į diskusijas su tais, kurie atvedė Lietuvą į ekonomikos nuosmukį.

Iki šios Vyriausybės atėjimo į valdžią nebuvo leidžiama kritikuoti Vyriausybės 100 dienų. O dabar? Puolimas ir trukdymas naujajai vyriausybei susijęs su senojo klano baime atsakyti už savo veiksmus, už valstybės biudžeto išeikvojimą.


Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija