2009 m. gegužės 2 d.
Nr. 34
(1726)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai
2005 metai
2006 metai
2007 metai
2008 metai
2009 metai

Dievo Gailestingumą šlovino maldomis ir giesmėmis

Dievo Gailestingumo šventė šiemet sutapo su Atvelykiu. Tą šventadienį visų tikinčiųjų žvilgsniai krypsta į Gailestingojo Jėzaus atvaizdą.

Šilalės klebono dekano kun. Stasio Toleikio iniciatyva ši šventė iškilmingai paminėta Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje. Į Votyvos šv. Mišias, kurias aukojo vikaras kun. Kęstutis Motiejaitis, susirinko daug jaunimo.

Šilališkius tą dieną pradžiugino kun. S. Toleikio iniciatyva, vadovaujant jaunam vargonininkui Kornelijui Pukinskiui, suburtas vaikų ir jaunimo choras „Salve musica“, kuriam pritaria K. Pukinskio suburtas kamerinis ansamblis ir orkestras. Šis kolektyvas jau yra giedojęs bei grojęs Pakutuvėnuose, Kaune, Vilniuje Bernardinų bažnyčioje ir netgi Prancūzijoje, Taizė. Tądien rytmetinėse šv. Mišiose darniai suskambo šio choro Taizė giesmės Prisikėlusio Kristaus garbei.

Tą pačią dieną Šilalės vaikų ir jaunimo choras „Salve musica“ su savo nuolatiniu palydovu kameriniu ansambliu ir orkestru, pakviesti Upynos klebono kun. Antano Gutkausko, Sumos metu giedojo ir grojo Upynos Švč. Mergelės Marijos Vardo bažnyčioje.

Žilvinas PRANCKŪNAS

Šilalė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija